Beilen begint de competitie met winst op Nieuw Buinen

21 september 2020 7:45

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan clubicoon Dick Kalsbeek kon een geïmproviseerd Beilen de wedstrijd aanvangen tegen Nieuw Buinen. Zo stond bijvoorbeeld de laatste man in de spits, maar je moet wat met een hoop blessuregevallen in de selectie. Dat dit uiteindelijk nog niet eens slecht uitpakte kom je wel te lezen in het vervolg van het verslag.

Door: Jan de Jongh

Nieuw Buinen was dan wel in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar kon dit niet in de score uitdrukken. De vrije trappen van Roy Feiken bleken een gevaarlijk wapen waarop Remco Vos toch een paar keer zijn kwaliteiten moest tonen. Uiteraard deed hij dit naar behoren. Remco Vos was ook attent op een paar inzetten van Eddie Schoemaker, terwijl een inzet van Nick Berens rakelings naast ging. De bal die hij ineens volley nam had ook zo maar Remco Vos kansloos kunnen laten. Na een klein half uur was het wederom Nieuw Buinen dat een mogelijkheid kreeg. De kopbal van Robert Tieks bracht Remco Vos ook niet in verlegenheid. Na een half uur kreeg Beilen zijn eerste kans en meteen was het raak. Uit een hoekschop toornde Ronald Smit boven iedereen uit en kopte de 1-0 tegen de touwen. Amper verdiend op dat moment maar geen Beilenaar die daar mee zat. Nieuw Buinen was het op dat moment ook kwijt en wist tot blessuretijd ook niks meer te creëren, al verraste Rick Jan de Vries met een listig balletje bijna Remco Vos, hij kon op de doellijn alsnog redding brengen. De Combisport/Sport2000 mannen mochten zich gelukkig prijzen met deze ruststand.

2e helft

Beilen kwam nu beter uit de kleedkamer dan voor de rust. Owen van der Werff kwam al vrij snel in kansrijke positie. In plaats van voor eigen succes te gaan wilde hij de bal afgeven. Dit feest ging dus niet door. Even later kwam Beilen in een drie tegen twee positie, ook dit werd slecht uitgespeeld. Nieuw Buinen probeerde het wel, maar het geloof dat er in de eerste helft nog wel was ontbrak nu  bij de oranjehemden. Beilen hield vrij eenvoudig stand. Halverwege de tweede helft was een goede interventie van Ronald Smit op een verdediger van Nieuw Buinen de opmaat naar de 2-0. In plaats van voor eigen succes te gaan liet hij Owen van de Werff het karwei afmaken, zowaar een teamprestatie van formaat. De koppies bij Nieuw Buinen gingen nu nog meer hangen en feitelijk speelde Beilen vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Enkele speldenprikjes van Nieuw Buinen leverden niks meer op, terwijl Beilen nog een grote kans kreeg op de 3-0. Helaas ramde Sven Klaassens de bal over in plaats van in het doel. De wedstrijd ging daarna als de beroemde nachtkaars uit en Beilen weet dat ze de competitie goed gestart zijn, maar dat het kwartje ook net zo goed de andere kant op had kunnen vallen.

Wat deze overwinning waard is zullen we zien bij het vervolg, volgende week uit in Groningen bij FC Lewenborg.