Beilen verliest met 2-0 van FC Lewenborg

27 september 2020 17:15


Het begin was flitsend voor de Beilenaren. In de tweede minuut raakte Owen van der Werff met een geplaatst schot de onderkant van de lat. FC Lewenborg deed meteen iets terug. Remco Vos moest zich strekken om een vliegend schot met de vingertoppen onschadelijk te maken. Daarna liet Beilen de bal rond gaan, terwijl de thuisploeg gevaarlijk bleef in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen.

Door: Jan Dijks

In het eerste kwartier hadden de CombiSport/Sport2000-mannen een veldoverwicht. Dat resulteerde in drie corners waarmee de geelzwarten te weinig deden, al moet je in klutssituaties in het vijfmetergebied ook een beetje geluk hebben dat de bal goed voor je voeten valt. FC Lewenborg bleef dreigend in de omschakeling. De Beiler defensie kon zich geen lichtzinnigheid veroorloven. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Nieuwbakken seniorvoetballer Lyon Hellendoorn moet nog even wennen aan het feit dat je in JO19 als linker centrale verdediger meer tijd krijgt om op te bouwen dan in de 2e klasse L van het zondagvoetbal. Armando Kremer was genadeloos en zette FC Lewenborg op een 1-0 voorsprong.
Hierna verloor Beilen de grip op het spel. Owen van der Werff kreeg nog een goede schietkans. Zijn poging werd tot corner verwerkt door doelman Bas Runhart van Lewenborg. De rest van de eerste helft waren de gastheren baas in eigen huis.

De tweede helft werd het contrast groter tussen de intensiteit die Lewenborg tentoonspreidde en hoe Beilen zich daartegen verzette. De Beilenaren hebben nog moeite om te kiezen wanneer het frivool kan en wanneer niet en resoluut moet worden gehandeld.  Halfweg de tweede helft kreeg Phillip Gritter bij een duel ongelukkig de bal in zijn gezicht, hij was tijdelijk uitgeschakeld en zijn directe tegenstander zette direct Joost Gerds vrij voor het doel. Gerds liet Remco Vos kansloos en besliste min of meer de wedstrijd met de 2-0 voor Lewenborg.

Lewenborg liet zich terugzakken en Beilen koos voor meer opportunisme in aanvallend opzicht. Er werden een paar hele en halve kansen gecreëerd. Met wat meer precisie had er een doelpuntje ingezeten voor Beilen. Zover kwam het niet. FC Lewenborg toonde zich over 90 minuten de betere ten opzichte van Beilen en won verdiend met 2-0. Voor de spelers van trainer Erik de Jong een mooie les in het proces naar volwassen 2e klasse voetbal.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!