Scheidsrechters bedankt!

6 oktober 2020 13:15


‘Ik heb een drukke week gehad en het is weekend. Zaterdagochtend gaat toch tijdig weer de wekker. Snel douchen, ontbijtje met een kop koffie. Thuis is het nog stil, iedereen slaapt nog. Ik vertrek naar het sportpark. Buiten hoor ik de vogels zodra ik op het sportpark aankom. Enthousiaste voetballertjes die tikkertje doen met een zware sporttas slepend achter zich aan en af en toe een mopperende ouder die zegt ‘til je tas op, zo gaat ie stuk.’ Oudere jeugd ‘meet’ zich bij de fietsenstalling. Ik aanschouw de start van de dag.

In de kantine word ik hartelijk verwelkomd door de kantinedienst. Een ouder die voor het eerst meedraait krijgt uitleg van de kassa en het pinapparaat. Ik bestel een koffie. Als deze op is, maak ik me klaar om naar het veld te gaan. In de verte zie ik de twee kleuren en de vele spelers die zich warm lopen en een balletje trappen. Dan is het tijd om te starten! Ik geef het eerste fluitsignaal.

Het duurt even voordat alle spelers goed in de wedstrijd zitten. Ze zijn aan elkaar gewaagd! Sportief spel, maar het ene team komt voor te staan. Als snel volgt een tweede doelpunt en het doelsaldo wordt groter tussen beide partijen. Dit zorgt ervoor dat er vanaf de lijn ook feller wordt gereageerd. Mooi dat het publiek zo meeleeft. Dan rust.  

De wedstrijd wordt voortgezet, het publiek leeft nog meer mee en de strijd tussen beide partijen wordt groter. Helaas krijg ik vanaf de zijlijn ook opmerkingen naar mijn oren die ik liever niet wil horen. Gewoon niet fraai. Toch weerhoudt het me er niet van om bijna wekelijks een wedstrijd te fluiten. Machtig toch om 22 spelers zo met hun sport bezig te kunnen laten zijn? Het blijft 2-0, mooie partij.’ 

Dit zou zomaar ‘uit het dagboek’ van een scheidsrechter van VV Beilen kunnen zijn. Ook belangrijke vrijwilligers! Vrijwilligers die er staan voor 2 teams, geen wedstrijd kan er zonder hen gespeeld worden.  

Afgelopen weekend zijn de vaste scheidsrechters door enkele bestuursleden en jeugdcommissieleden in het zonnetje gezet, om ze te bedanken voor hun inzet, in de week van de scheidsrechter. Voor Arnold dubbel feest, hij was ook nog eens jarig! Gefeliciteerd natuurlijk. 

Iedereen die zich inzet als spelbegeleider of scheidsrechter: dank jullie wel!  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!