Bernard Sattler in herinnering

27 januari 2021 13:45

Wij hebben kennis genomen van het overlijden op 80-jarige leeftijd van Bernard Sattler, steunend lid van onze vereniging. Typisch één van die leden van VV Beilen die in een grijs verleden zeer actief was binnen onze club, het op een gegeven moment rustiger aan gaat doen en toch trouw lid blijft van VV Beilen om zo de club te blijven steunen.

Velen zullen het niet (meer) weten, maar Bernard Sattler heeft een voorname rol gespeeld in de inrichting van de organisatie van sportpark Noord-West.

Het Algemeen Bestuur presenteerde begin jaren negentig een panklaar ontwerp van het nieuwe sportpark dat geheel, inclusief de exploitatie van de kantines, onder regie van een beheerstichting zou komen te vallen. De leden hoefden alleen nog maar instemmend te knikken om het door te laten gaan. Tijdens een ledenvergadering in de kantine op De Venne stond Bernard letterlijk en figuurlijk op. Met een gloedvol betoog dat via zijn hart uit zijn tenen kwam keerde het sentiment en waren de leden het helemaal eens met Bernard. Er dreigde bijna een bestuurscrisis. Het beheer en de exploitatie van de kantines kwam buiten de constructie van de beheerstichting en onafhankelijk van elkaar in handen van Beilen en Fit Boys zelf. De rest is geschiedenis. Het heeft beide verenigingen goed gedaan als je kijkt hoe beide clubhuizen zich hebben ontwikkeld en er nu voorstaan. Daar heeft Bernard Sattler min of meer zijn handtekening onder gezet.

Naast dit trademark was Bernard actief in verschillende functies binnen VV Beilen, onder meer als begeleider van lagere seniorenelftallen. Hij deed dat ook op zijn Bernard’s:  vrolijk, ontwapenend en scherp als het erop aankwam. Net zo als in die legendarische ledenvergadering.