Even bijpraten over Beilen 1 Zaterdag

20 mei 2021 11:15

De afgelopen maanden is er door de Technische Commissie/Bestuur verder gewerkt aan het oprichten van een zaterdagteam. In de eerste ronde zijn er verkenningsgesprekken gevoerd met direct betrokkenen (spelers en staf huidig Beilen 2, alle doorstromende JO19 spelers, TC jeugd en de staf Beilen 1). Daar kwam positieve feedback op.

Tijdens die bijeenkomsten gaven twee spelers aan niet op zaterdag te kunnen voetballen in verband met andere activiteiten. Er zijn op dit moment in totaal voor de zondag- en zaterdagselectie samen ca. 37 spelers beschikbaar. Dat achten wij net voldoende, een paar erbij zou mooi zijn. Het streefgetal is 40. Vanwege de voorwaarden van de KNVB waren wij genoodzaakt afscheid te nemen van trainer/coach Johan Huls. Johan heeft inmiddels een nieuwe job gevonden bij Rolder Boys O23 waarmee wij hem uiteraard feliciteren. Harold van der Sleen (nu FC Assen 1) wordt de nieuwe trainer van Beilen Za1. Hij gaat samen met Jan van Dijk en René Harms de staf vormen van dit team. De staf kan nog uitgebreid worden met een extra begeleider. Heb je interesse, laat het ons weten.

In fase II is de TC daarna verder gegaan met allerlei organisatorische zaken, zoals bijvoorbeeld de faciliteiten, materialen en KNVB formaliteiten. De thuiswedstrijden van Beilen Za1 worden om en om gespeeld met de thuiswedstrijden van Beilen JO19-1.

Het uit de competitie nemen van ons huidige Beilen 2 raakt ook het Beilen 3 van dit moment. Dat wordt in het nieuwe seizoen Beilen 2. We hebben het plan om met de staf en spelers van dit team in gesprek te gaan en inzichten over en weer te delen wat het verstandigst is voor de indeling. Die bijeenkomst staat nu gepland op vrijdag 28 mei om 19.30 uur in de kantine waarbij wij rekening houden met de richtlijnen van het RIVM. Spelers krijgen daarvoor via hun begeleider nog een uitnodiging.

Daarnaast willen wij een aftrapbijeenkomst organiseren op zaterdagmiddag 5 juni in de kantine voor stafleden en alle spelers die de selecties van Zo1 en Za1 gaan vormen. Het liefst doen we dat in één groep, maar we vermoeden dat de RIVM richtlijnen die wens gaat beperken. Dan worden het meer groepen vanaf 14.00 uur. Wij houden dat in de gaten. Betrokkenen krijgen een uitnodiging via hun begeleider. De nieuw aangemelde spelers ontvangen de uitnodiging via de TC. Wij rekenen op een maximale opkomst. De ontmoeting staat in het teken van kennismaking, informatie en bijpraten op het terras als de weergoden het toelaten.

Er is al veel gedaan, maar er blijft ook nog genoeg te doen. Wij houden jullie op de hoogte. Mochten er vragen zijn of heb je belangstelling, reageer dan via e-mail: technischezaken@vvbeilen.nl

TC Senioren