SV Epe een paar maten te groot voor Beilen

26 september 2021 19:45

Zondagmiddag werd er eindelijk weer gevoetbald voor de competitie en dat hebben de Combisport/Sport 2000-mannen geweten. Na negentig minuten stond er een 1-7 einduitslag op het scorebord en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze uitslag niet eens geflatteerd was.

Door Jan de Jongh

Was SV Epe nu zo goed of kende Beilen een collectieve offday zal menigeen zich afvragen, maar daar zullen we de komende weken wel achter komen. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat SV Epe één van de kampioenskandidaten is. Mede door goed keeperswerk van Remco Vos en slecht afwerken bleef een historische nederlaag bespaard.

Na zo’n  tien minuten aftasten begon de blauwwitte belegering op het Beilen doel. Nick Krijgsman, Luke Berkhoff en Stefan Lokhorst wisten het doel nog niet te vinden, maar Beilen was zeker gewaarschuwd. Na een kwart wedstrijd was het toch Epe dat de 0-1 aantekende. Een puike voorzet van Koen Logen was zo zuiver waardoor Stefan Lokhorst voor de openingstreffer kon zorgen. Amper bekomen van deze domper zorgde Koen Logen al voor de 0-2. Beilen had hierna een periode dat ze wel iets meer balbezit hadden, maar gevaar leverde dat helaas niet op. In de 37e minuut was het duel feitelijk al beslist. Een ziedend schot werd op het laatst nog van richting veranderd waardoor er  een 0-3 tussenstand op het bord verscheen. Beilen kreeg voor rust welgeteld één mogelijkheid. Een schot Van Jesper Lier werd door een verdediger tot hoekschop verwerkt. Dat Gerrit Calkhoven en Lars Krijgsman verzuimden om de score voor rust al te vergroten lag mede aan Remco Vos die wel zijn normale niveau haalde.

2e helft

Waar iedereen mogelijk dacht dat SV Epe het de tweede helft iets rustiger aan zou doen kwam bedrogen uit. Na vijf minuten was er al een reuze kans voor Lars Krijgsman, maar hij stuitte op Remco Vos. De rebound was niet besteed aan Stefan Lokhorst. Twee minuten later werd het toch 0-4. Een terugspeelbal van Sven Klaassens werd door Remco Vos niet goed aangenomen waardoor de bal langzaam het eigen doe inrolde. Als je ziet wat Remco verder heeft tegengehouden vergeef je hem zo’n foutje al gauw. Uiteindelijk kwam Beilen toch nog tot een redelijk kans, helaas schoot Alwin Hendriks uit kansrijke positie net over. Op het uur liet Koen Logen de kans op 0-5 niet liggen. Na 64 minuten redde Beilen de spreekwoordelijk eer. Een goede actie van de net ingevallen Owen van der Werff bereikte Ronald Smit die in het uiterste hoekje voor de 1-5 zorgde. Helaas voor het keurkorps van Erik de Jong was het daarna weer SV Epe dat de klok sloeg. Opnieuw Stefan Lokhorst zorgde voor de 1-6. Een gemakkelijk gegeven penalty werd door Remco Vos keurig uit de hoek geranseld. De inzet was zeker niet slecht van Koen Logen, maar Remco vos is nu eenmaal de beste keeper uit de tweede klasse. Een goede actie met dito aanname waarmee keeper Vos het bos werd ingestuurd verdiende nog wel even de schoonheidsprijs. De inzet van Sven van Egteren verdween echter net naast het doel. Ronald Smit kopte  in de slotfase nog net naast terwijl het slotstuk voor Epe was. Een directe vrije trap op de rand van de zestien werd door Maurits de Jong omgezet in de uiteindelijke eindstand van 1-7.

De zaterdagtak van Beilen haalde een verdienstelijk gelijkspel tegen, zoals ze zelf zeggen, titelkandidaat Voetbal Vereniging Korreweg( VVK) uit de stad Groningen. Door twee doelpunten van Lennart Hendriks, waarvan een penalty, en een doelpunt van Arish Strijker werd er met 3-3 gelijk gespeeld. Knappe prestatie van het keurkorps van Harold van der Sleen en waar hij zeker de positieve dingen uit heeft kunnen halen om verder op te voort te borduren.

Beilen zondag mag aankomende zondag uit bij Dalen hopen op eerherstel en Beilen zaterdag is dan vrij. Die mag het over twee weken opnemen tegen Groninger Boys, wederom op sportpark Noord-West.