Beilen knokt zich naar zege in Dalen

3 oktober 2021 17:30

De ontlading was groot bij de Combisport/Sport 2000-mannen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wever. Door een laat doelpunt van Patrick Doldersum won Beilen met 1-0 in Dalen. Een overwinning die vooral toe te schrijven is aan de strijdbaarheid die de spelers van Erik de Jong deze zondagmiddag toonden op de hagelnieuwe echte grasmat van Dalen.

Door: Jan Dijks

Na de 1-7 oorwassing vorige week door SV Epe was Beilen er alles aan gelegen om nu een goed resultaat te halen. De focus lag bij de verdedigende organisatie van de geelzwarten. Desondanks was de thuisploeg in de beginfase dreigender dan Beilen. De kansen waren echter schaars. Het bleef bij twee goede kansen voor Dalen, één via een afstandsschot dat tot corner werd verwerkt en een kopbal die rakelings over het doel scheerde. Beilen deelde enkele speldenprikjes uit, maar dat leidde niet tot oeh’s en aah’s bij de ondanks gestaag neerdalende regen in groten getale opgekomen publiek. Op slag van rust schoot Jesper Lier de bal net voorlangs het Daler doel. Dat was eigenlijk de enige kans van Beilen in de eerste helft. Beilen mocht tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

De tweede helft had Beilen de wedstrijd meer onder controle. Dat leek ook te komen door de tactiek van Dalen. De thuisploeg koos ervoor het voetballen te verlaten en vooral via de lange bal op de spitsen in duel te komen en daarmee uit de kluts kansen te creëren. Dat was niet erg succesvol. Vanwege een blessure moest Ronald Smit het veld verlaten. Hij werd vervangen door JO19 speler Milan Bos, die daarmee zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Beilen. Bos blies zijn partijtje prima mee in het centrum van de geelzwarte verdediging. De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen.

Echter stiekem sloop het elftal van Erik de Jong verder naar voren en forceerde enkele gevaarlijke situaties die in de kiem werden gesmoord. Die verschuiving van activiteit op het speelveld had tot gevolg dat in de drukte van het strafschopgebied Patrick Doldersum precies op de goede plek stond om doeltreffend uit te halen. Het gejuich was tot ver buiten het sportpark te horen leek het.

Daarna toonde Beilen volwassenheid in de duels en werd Dalen steeds machtelozer. Een mooie overwinning en zo ziet de wereld er plotseling weer heel anders uit voor de Beilenaren. Volgende week speelt Beilen thuis tegen EMMS. Beilen Za1 speelt een dag eerder op Noord-West tegen Groninger Boys. Interessant om te zien of zij de ongeslagen status kunnen behouden tegen het team van doelpuntenveelvraat Freddy de Grooth.