Voorbeschouwing Beilen - EMMS

7 oktober 2021 10:45

Beilen neemt het aankomende zondag op tegen Eendracht Maakt Macht Slagharen. Nu wil het geval dat beide ploegen elkaar op 12 september ook al getroffen hebben in de beker. De uitslag, in Slagharen, viel nipt in het voordeel uit van de thuisploeg. Ondanks drie doelpunten van Alwin Hendriks trok EMMS met 4-3 aan het langste eind. Omdat zowel Beilen als EMMS van De Weide en Rolder Boys verloren kunnen beide ploegen zich volledig richten op de competitie. EMMS won in de voorbereiding wel twee keer. Tegen Protos (2-0) en HOC ( 7-3) werd vrij simpel gewonnen. Ook al betrof het twee ploegen die in de derde klasse uitkomen.

Door: Jan de Jongh

Doordat EMMS de eerste competitiewedstrijd vrij was, de tweede klasse K bestaat immers maar uit dertien ploegen, kenden ze een vrij goede start door doelpuntloos gelijk te spelen tegen Frisia 1883 LAC.  Beilen kon de vieze nasmaak na de nederlaag tegen SV Epe gelukkig van zich afspoelen door de uitwedstrijd bij Dalen met 0-1 te winnen.

EMMS kent nog geen lange historie in de tweede klasse, twee niet afgemaakte seizoenen slechts. In totaal 21 wedstrijden is de oogst waarvan er zeven zijn gewonnen. Maar de weg omhoog is gestaag ingezet gezien het feit dat ze in het seizoen 2002/2003 nog in de zesde klasse voetbalden. De zesde klasse die niet meer bestaat overigens. Een derde plek gaf EMMS toen automatisch toegang tot de vijfde klasse. Vier jaren later werd EMMS kampioen in de vijfde klasse. Weer vier jaren later werden ze dat ook in de vierde klasse. Daarna was het schommelen tussen de derde en vierde klasse, waarna via de nacompetitie twee jaar geleden de historische stap naar de tweede klasse werd gezet.

In het recente en verre verleden blijkt wel dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. In het seizoen 2019/2020 wist Beilen de thuiswedstrijd overtuigend met 3-0 te winnen, terwijl de wedstrijd in Slagharen nooit meer gespeeld is. Overigens hebben de ploegen in het seizoen 1985/1986 in de derde klasse met 2-2 tegen elkaar gelijk gespeeld en werd er in het seizoen 1988/1989 met 3-1 gewonnen van EMMS in de vierde klasse. Beilen was toen overigens al lang en breed kampioen gezien het feit dat het toen de laatste wedstrijd van de competitie betrof. In Slagharen ging het Beilen overigens minder voortvarend. Drie bezoekjes aan Slagharen leverde nimmer een punt op.

Om 14:00 uur zal het een drukte van jewelste worden, maar liefst zes pupillen van de week, te weten

Bryan Scholten

Anouk Beugel

Julian Honebeeke

Rick Beugel

Fabian de Vries

Kay Zingstra

zullen onderling uit gaan maken wie het eerste doelpunt zal maken deze middag.