Beilen en EMMS sluiten af met de brilstand

10 oktober 2021 19:30

Waar een maand geleden de wedstrijd EMMS-Beilen in Slagharen werd gespeeld, voor de beker, en waar de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom vielen, nu zat dat er geen moment in. Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd ook geen winnaar en kunnen beide ploegen wel leven met een 0-0 eindstand. De grootste kansen waren wel voor de Combisport/Sport2000-mannen maar ook EMMS kreeg wel degelijk zijn mogelijkheden.

Door: Jan de Jongh

Vanaf de aftrap kozen beide ploegen voor de aanval en aan inzet ook zeker geen gebrek, maar doordat er steeds wel een voetje tussen zat kwamen beide ploegen amper tot uitgespeelde kansen. Toch had het na 8 minuten ook gewoon 1-1 kunnen staan. Alwin Hendriks namens Beilen en Glenn ter Wielen namens EMMS kregen het leer echter niet achter de doelman. Doordat beide ploegen met passie bleven spelen gebeurde er voor de doelen amper iets en bleven kansen ook achterwege. EMMS kende zijn beste periode echter tussen de 30e en 40e minuut van de eerste helft. Glenn ter Wielen, Jord Anbergen en Maurice Kosse kregen het ronde projectiel echter ook niet tussen de palen. De beste mogelijkheid was echter van Tim Beugels. Zijn vrije trap leek in de bovenhoek te gaan, maar de parade van keeper Bastiaan Kleinheerenbrink was ook meer dan uitstekend. Een kans van Maurice Kosse die de bal halfvolley nam werd een gemakkelijke prooi voor Jorien Heegen die Remco Vos uitstekend verving die geblesseerd af moest haken in de warming up. Op slag van rust voorkwam Stijn Greidanus met een uitstekende verdedigende actie dat Sam Stertjan alleen op het doel van Jorien Heegen af kon gaan. Beilen was daarna nog een keer dreigend maar in plaats van de trekker over te halen werd er iets te veel gebreid rond de zestien waardoor dit niks meer opleverde.

Was de beginfase van de tweede helft nog enigszins voor EMMS. Schoten van Jorunn Kleinheerenbrink ( over) en een grote kans voor Milan de Vent die rakelings voorlangs schoot. Beilen kreeg daarna steeds meer de controle over de wedstrijd en kreeg uiteindelijk ook een hele grote kans namens Patrick Doldersum. Een prima vrije trap van Tim Beugels hoefde alleen maar binnen gekopt te worden maar op vier meter van het doel kopte hij helaas over. Beide ploegen wisten daarna geen echte kansen meer te creëren. Een kwartier voor tijd schoot Milan de Vent nogmaals en nipt voorlangs. In blessuretijd had Alwin Hendriks alsnog Beilen naar de winst kunnen schieten. Op snelheid was hij zijn verdediger de baas. Waar een deel van het publiek al juichte voor een doelpunt bleek dit tot echt het zijnet te zijn waarin hij schoot. Uiteindelijk konden beide ploegen wel leven met deze puntendeling.

Beilen 1 zaterdag wist helaas de winst niet op te strijken tegen Groninger Boys, iets waar ze wel recht op hadden omdat ze gewoonweg beter waren tegen deze, op papier, sterke tegenstander. Lennart Hendriks zorgde voor de verdiende 1-0 maar uiteindelijk was het Freddy de Grooth, ook wel bekend als Freddy Frikandel, die gelijk maakte en de 1-1 eindstand op het bord zette.

Aanstaande zaterdag gaat Beilen 1 (za) op bezoek bij Blauw Geel’ 15 op jacht naar hun eerste driepunter en neemt Beilen1 zondag het op tegen en in Zuidwolde.