Beilen krijgt een lesje in effectiviteit tegen Drachten

24 oktober 2021 19:15


Beilen verloor vanmiddag onnodig met 1-2 van Drachten die feitelijk hun enige twee kansen benutten. Nu was het niet zo dat de Combisport/Sport2000-mannen de kansen aaneen regen, maar ze waren zeker niet minder dan de gasten uit Friesland.

Door: Jan de Jongh

Drachten had het geluk dat Beilen na 12 minuten al niet met 2-0 voor stond. Een scrimmage, na drie minuten, voor het doel werd nog ternauwernood van de doellijn weggehaald. Hetzelfde gold voor de inzet van Jesper Lier. Drachten mocht op dat moment niet klagen dat er nog niet gescoord werd. Een prima inzet van Sven Thomas Klaassens werd uitstekend gepareerd door keeper Robbert Evenhuis, terwijl Bas Wijmenga even daarna gevaarlijker leek dan het was. Uit de eerste de beste aanval die Drachten op de mat legde werd het 0-1. Maiko Smits kwam, na pakweg een half uur, goed door op rechts en gaf Martijn Mozes een niet te missen kans. Dat deed hij dan ook niet en tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers dus op 0-1. Tot de rust gebeurde er verder niks noemenswaardigs meer voor beide doelen.

Beide ploegen lieten in het begin van de tweede helft weinig zien tot in de 55e minuut even de vlam in de pan sloeg. Wilko Siderius beging een grove overtreding op Mark Hollemans. Wilko Siderius zou hier rood voor ontvangen, maar helaas kon Mark Hollemans zijn emoties ook niet de baas en ging voor eigen rechter spelen. Resultaat was dat beide ploegen tot een tiental gereduceerd werden. Na 66 minuten kreeg Beilen een vrije trap op de rand van de zestien. Nu zijn zulke buitenkansjes vaak wel aan Tim Beugels besteed. Zo ook nu, met een zuivere vrije trap liet hij de keeper van Drachten kansloos. Beilen was hierna de bovenliggende partij. Inzetten van Patrick Doldersum (naast) en Jesper Lier (over) gingen er ook niet in. Zo’n  10 minuten voor tijd mocht Drachten ook een vrije trap nemen. Deze werd genomen door Martijn Mozes. En waar Mozes ooit de zee opende deed hij dit ook met de muur van Beilen. Dwars door de muur liet hij Remco Vos verbouwereerd achter. Maar er stond ineens wel een 1-2 tussenstand op het scorebord. Ronald Smit kreeg het projectiel ook niet over de doellijn al scheelde het helemaal niks. Dat er in die situatie hands gemaakt werd door een verdediger van Drachten ontging de verder goed leidende scheidsrechter. Beilen streed verder voor wat het waard was maar kansen werden er niet meer gecreëerd waardoor Drachten de drie punten mee konden nemen en qua verliespunten nu op gelijke hoogte is gekomen met de Beilenaren.

Beilen Za1 wist ondanks een gemiste strafschop van Lennart Hendriks de drie punten wel te behalen. Door een doelpunt van George Sanharib Yohanna werd met 0-1 gewonnen bij Blauw Geel’15 in Groningen waardoor de mannen van Harold van der Sleen ongeslagen bleven.

Beilen Za1 neemt het komende week op tegen en bij Haren, terwijl Beilen Zo1 van een vrij weekend geniet. Op 7 november mogen ze het opnemen tegen SC Emmeloord in Flevoland.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!