Scheidsrechter Kevin Blom op bezoek bij Beilen en Fit Boys

28 oktober 2021 17:45

Op maandag 25 oktober werd door de gemeenschappelijke scheidsrechterscommissie van VV Beilen en cvv Fit Boys in onze kantine een avond georganiseerd waarin de scheidsrechter centraal stond. Een 35 tal (assistent)scheidsrechters en leden van beide verenigingen waren aanwezig. De avond was nog een uitgestelde activiteit in het kader van ‘week van de scheidsrechter’ eerder deze maand. De scheidsrechters zorgen ervoor dat wekelijks op Noord-West gemiddeld een 25 tal wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Door: Bert Lamberts

Betaald voetbal scheidsrechter Kevin Blom was bereid gevonden deze avond te verzorgen. Bert Lamberts trapte de bijeenkomst af en gaf na wat inleidende beschietingen richting Kevin het woord aan de scheidsrechter van dienst. Kevin was als jeugdlid in aanraking gekomen met de scheidsrechtersfluit. En je kunt zien waar het hem gebracht heeft. Het hoogtepunt in z’n carrière  vond hij de bekerfinale tussen Ajax en FC Twente, een beladen wedstrijd destijds omdat een week later dezelfde wedstrijd op het programma stond met als inzet het landskampioenschap.

In de presentatie van Kevin  werd uitgebreid ingegaan op hands, wat is hands en wat zijn de huidige spelregels. Ze worden namelijk nogal regelmatig aangepast. Er werd hevig gediscussieerd en de inzichten over wat is opzettelijk hands liepen nogal uiteen. Hierna was er nog tijd voor spontane vragen, met name de VAR was onderwerp van gesprek vanuit de aanwezigen.

Deze avond werden twee afscheidnemende scheidsrechters in het zonnetje gezet. Jan Jelsma van de VV Beilen en Johan Schutten van cvv Fit Boys hebben aangegeven te stoppen met het fluiten van wedstrijden. Jan en Johan werden verrast met een attentie voor hun jarenlange inzet als scheidsrechter op Noord-West. Beiden blijven gelukkig wel beschikbaar om jonge scheidsrechters te begeleiden! Mooi was ook om te zien dat deze avond ook door enkele jeugdleden werd bezocht die op 5 oktober een cursus jeugdscheidsrechter hadden gevolgd.  Kevin Blom kan een mooi voorbeeld zijn voor deze jeugdleden.
Even over tienen werd Kevin bedankt voor zijn aanwezigheid en als dank kreeg hij een handdoek met daarop de namen van beide verenigingen. Daarna was het tijd voor een informeel samenzijn. We kunnen terugkijken op een informatieve, gezellige avond.
Woord van dank rest nog aan Albert Dijks, Jacco Lamberts en Roel van der Veen voor het openstellen van de kantine!

2021-10-28_drie_jeugdscheids.jpg