Beilen Za1 strijdend ten onder tegen VV Westerkwartier

29 november 2021 10:30

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VV Westerkwartier op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd bezette Westerkwartier de 2e plek op de ranglijst met 13 punten. Beilen stond op de 6e plaats met 11 punten. Voor beide teams voldoende reden om geen puntverlies te willen lijden om de aansluiting met de top niet te verliezen.

Door: Jan van Dijk

Na alle verplichte coronachecks kon de wedstrijd om 14:30 uur beginnen op het kunstgrasveld van Beilen. Vanwege de weersomstandigheden werd er naar het kunstgras uitgeweken.
De wedstrijd ging voortvarend van start en beide teams probeerden het spel te maken en zich niet aan de tegenstander aan te passen. Hierdoor ging het spel over en weer. Beide ploegen creëerden daarmee wat kleine kansen en mogelijkheden. Echt grote opgelegde kansen ontstonden er in het begin niet.

Tot de 19e minuut. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging werd koelbloedig afgestraft en zo kwam Beilen op achterstand. Direct na deze tegenslag pakte Beilen de wedstrijd weer goed op. Hierdoor bleef het spel op hetzelfde niveau doorgaan zonder dat er door beide partijen grote kansen werden gecreëerd. Het spel bleef hierdoor op en neer tot de 40e minuut. Martijn werd op rechts goed vrij gespeeld. Vanaf rechts gaf hij een hoge voorzet die geen medespeler bereikte, maar wel buiten het bereik van de keeper bij de tweede paal in de doel belandde.

Even later kreeg Westerkwartier een vrije trap vanaf de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Deze indraaiende vrije trap werd vervolgens door alles en iedereen gemist en belandde in de verre hoek van het Beilendoel. Met de 1 – 2 achterstand werd de rust bereikt.

De tweede helft werd door beide teams op dezelfde wijze opgepakt, waarbij Beilen het betere van het spel had. In de 64e minuut werd Lennart na goed doorzetten op de achterlijn licht vast gepakt wat door de scheidsrechter bestraft werd met een strafschop. Relatief zwaar gestraft, maar Beilen was hier uiteraard blij mee. Deze strafschop werd vervolgens koelbloedig door Lennart benut.
Na deze benutte strafschop herpakte Westerkwartier zich goed en kregen zij het betere van het spel en werd Beilen steeds verder achteruit geduwd, maar hield goed stand. Hierbij bleef Beilen op de been door een paar uitmuntende reddingen van Patrick tot wanhoop van de tegenstander.
Dit duurde tot de 83e minuut. Een speler van Westerkwartier omspeelde éénvoudig een aantal verdedigers van Beilen die daarbij niet goed ingrepen. Vervolgens schoof hij de bal beheerst in de verre hoek buiten het bereik van Patrick. Beilen ging nog één keer vol gas waarbij de gelijkmaker in de lucht hing. Maar helaas lukte dit niet waardoor de wedstrijd eindigde in 2 – 3.

Al met al een uitslag waar weinig op af te dwingen viel. De speelwijze en de inzet was van dusdanig niveau dat dit vertrouwen geeft naar de volgende wedstrijden toe.

Nu is het afwachten of de competitie wel of niet stil gelegd gaat worden vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Opstelling Beilen:
Patrick, Roel, Mark, Rick, Martin (75‘ Nick), Kenan, Twan, Lennart, George, Bram en Martijn.