Beilen verliest in vermakelijk duel nipt van LSC 1890

15 mei 2022 20:00


Beilen nam het zondagmiddag op tegen kampioenskandidaat LSC 1890 uit Sneek. De bezoekers wonnen deze wedstrijd met 0-1 waar een gelijkspel de verhoudingen mogelijk iets beter weer had gegeven.

Door: Jan de Jongh

Het tempo lag vanaf de eerste minuut al hoog maar Beilen kon zich prima meten met de ploeg die in felle strijd is verwikkeld met SV Epe om het kampioenschap. Je mag dan ook gerust zeggen dat de gelukkigste heeft gewonnen. Voor Beilen wel een vervelende bijkomstigheid dat de kans op een periodetitel nu wel behoorlijk is gereduceerd. LSC 1890 zal deze nu vermoedelijk pakken waardoor er nog een uitduel in Leeuwarden bij LAC Frisia wacht en thuis tegen GAVC wordt afgesloten waar er om de spreekwoordelijke eer gespeeld gaat worden. Maar in het voetbal weet je het nooit.

Zoals gezegd waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Waar Beilen middels Alwin Hendriks een kleine mogelijkheid creëerde was het vooral Noël Wever die het verschil ook niet kon maken. In eerste instantie was Remco Vos de situatie baas en een paar minuten later schoot hij uit kansrijke positie over. Tim Doldersum schoot in de handen van Remco Vos en Patrick Zijda schoot van grote afstand over. Hierna was het aan de Combisport/Sport2000-mannen. Alwin Hendriks en Dyam Blaauw konden de trekker ook niet overhalen. Rik Jongstra en Noël Wever kregen wel mogelijkheden maar dat brachten de mannen van trainer Erik de Jong verder ook niet in verlegenheid. Carlos van de Werff raakte het ronde projectiel verkeerd want zijn schot had een beter lot verdiend. Het venijn van de eerste helft zat hem echter in de staart. Remco Vos pareerde een inzet van Maarten Kingma meer dan uitstekend. Echter op de daaropvolgende corner kon Douwe Wim Terpstra vrij simpel de 0-1 tegen de touwen werken. Zo vlak voor rust toch wel een domper.

Direct na rust had Beilen wel het geluk aan zijn zijde. Eerst redde Remco Vos nog, maar kon de bal niet klemmen. Noël Wever schoot de rebound echter op de lat. Ronald Smit en Alwin Hendriks waren daarna nadrukkelijk aanwezig in het strafschopgebied. Maar waar de ene over kopte deed dat de ander dat naast. Keeper Jesse van Sermondt moest nog een katachtige redding brengen op een terug kopbal van verdediger Rens Zwaagstra maar dat deed hij naar behoren. Op het uur moest de verder uitstekende Dyam Blaauw eigenlijk gelijk maken. Vrij voor de keeper kon hij Jesse van Sermondt echter niet verschalken. Even later had hij bij een achterwaartse kopbal het geluk ook niet aan zijn zijde. Een kwartier voor tijd was het even alle hens aan dek voor Beilen. Na een corner raakte de bal via meerdere klutssituaties niet in het doel waarna Rene Crossen de bal uiteindelijk naast schoot. Beilen kreeg tien minuten voor tijd de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Owen van de Werff stuitte eerst nog op de keeper waarna zijn inzet daarna op de lat belandde. De krachten bij Beilen vloeiden langzamerhand wel weg. De grootste mogelijkheden waren daarna ook wel voor de bezoekers. Tim Doldersum, Maarten Kingma en  Ruben van der Zee wisten Remco Vos echter niet meer te passeren.  

Waar LSC 1890 duidelijk één van de topploegen in de tweede klasse is kan Beilen zich daar prima mee meten en dat belooft veel goeds voor volgend seizoen. LSC 1890 wensen we dan ook veel succes in de titelstrijd met SV Epe en als Beilen zondag tegen Frisia hetzelfde op de mat kan leggen als vandaag dan liggen daar zeker mogelijkheden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!