Beilen lijdt ongelukkige nederlaag in Leeuwarden

22 mei 2022 17:30

Gemiddeld over de hele wedstrijd bezien was er geen sprake van krachtsverschil tussen Lac Frisia en Beilen. De thuisploeg hield echter de drie punten in Friesland door een 2-1 zege. Voor de Combisport/Sport2000-mannen is winst van de tweede periode nu uit beeld geraakt.

Door: Jan Dijks

Het begin van de aantrekkelijke wedstrijd was voor Beilen. Wouter Dijk speelde rechts in een aanvallende rol en kwam een paar keer dreigend door. Er ontstonden kansen voor de geelzwarten, maar scoren blijkt het moeilijkste onderdeel van voetbal. Tegenwoordig is het gebruik geworden om al bij milde lente-temperaturen drinkpauzes in te lassen en na de eerste drinkonderbreking nam Lac Frisia het initiatief over. De ploeg beschikt over een aantal vaardige voetballers die goed op het kunstgras van De Magere Weide uit de voeten kunnen. Given Pool teisterde de buitenkant van de kruising na een mooie aanval van de Leeuwarders. Beilen stelde daar wel degelijk wat tegenover. Via combinatie Bos-Geerts belandde de bal op het hoofd van Dyam Blaauw. Hij kon de bal te weinig richting geven. Vlak voor rust schoot wederom Given Pool namens Lac Frisia tegen de paal. In de 45e minuut vuurde Patrick Doldersum met links een fraai gekruld schot af op het doel van Mitchell Timmer. De Friese doelman pareerde het schot vakkundig. Op basis van de kwaliteit van de kansen had wellicht Lac Frisia een voorsprong verdiend, maar in aantallen kansen was de 0-0 ruststand een juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

Voor zover de kennis van uw verslaggever reikt, bestaat de regel niet dat twee halve strafschoppen optellen tot één hele penalty. Scheidsrechter Vegter zal de regels van het scheidsrechtersgilde ongetwijfeld beter kennen en legde de bal bij situatie 2 op de stip. Hidde Pater voltrok het vonnis. Beilen moest nu op zoek naar de gelijkmaker. En de kansen waren er wel degelijk om die te maken. Het doelpunten maken gaat de mannen van Erik de Jong echter niet gemakkelijk af. Te vaak is het oei, jammer en net niet. De verdedigende stellingen van Beilen werden steeds meer verlaten en in de 88e minuut profiteerde Lac Frisia daarvan. Given Pool soleerde richting Beilen doel en bood aan Sander Bouma een niet te missen kans. Bouma gooide met zijn 2-0 de wedstrijd op slot. Toch bleef Beilen aandringen op een resultaat en die dadendrang werd terecht beloond. Na een goede actie van invaller Nick Matthijssen scoorde Ronald Smit in de extra tijd de aansluitingstreffer. Smit had zelfs nog de mogelijkheid om 2-2 te maken, maar van 7 meter afstand poeierde hij de bal over het Leeuwarder doel. De leidsman vond het daarna mooi geweest en sloot zijn middagvoorstelling af.

Volgende week sluit Beilen de competitie af met een thuiswedstrijd tegen GAVC. Inzet is handhaving in het linker rijtje van de ranglijst. Dat staat in de archieven altijd beter dan rechts.