Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Beilen JO11-1 kampioen!

30 mei 2022 8:00

Ze hadden er zin in zaterdag, de JO11-1 van VV Beilen. Met gezonde spanning startte de wedstrijd in Ruinen. Winst of gelijkspel was voldoende voor het kampioenschap 4e fase. Tenminste als de tweede in het klassement, Dwingeloo, de winst in Zuidwolde zou pakken.
Aan de supporters zou het niet liggen, zij waren in groten getale naar Ruinen gekomen.

In de eerste helft was de spanning zo hoog, dat het vaak stabiele team het net niet afmaakte. Al snel volgde de eerste 0-1 door een mooie actie van Ruinen. Beilen maakte het veld mooi breed, maar toch lukte het de blauwe rakkers uut Ruune de bal langs Beiler keeper Ivar te laten passeren 0-2.

Na de time-out kwam de spirit weer terug. Na een voorzet van Bryan zorgde een schot van Stian voor de 1-2. Luna zat fel in de verdediging en maakte het Ruinen erg lastig. Zonder dat er gescoord werd, werd er volop gejuicht door de fanatieke supporters van Beilen. De voetballers van Dwingeloo bleken de strijd van Zuidwolde verloren te hebben, zij speelden eerder die ochtend. De JO11-1 was hiermee kampioen, er was geen gelijkspel of winst meer nodig.

Met nog een achterstand van 1-2, begonnen ze in de tweede helft erg sterk. Rick was feller dan ooit en wist de tegenstander verschillende keren op verrassende wijze te passeren. Ook Stijn had de tweede helft goed overzicht en hield vaart in zijn spel. Bryan had de zijkant goed onder controle en creëerde vele mooie kansen. Na een corner van Bryan maakte Stian gelijkspel 2-2. Ze zetten goed door. Coen was veel aan de bal en maakte een mooie pass naar Tom, en met een lobje over de keeper werd een voorsprong van 2-3 bereikt.

VV Ruinen gaf niet op, er bleef snelheid in zitten. De bal ging ook veelvuldig richting het Beiler doel. Anouk en Luna zorgden dat deze dan met veel snelheid richting Tim werden gepasst en via Tom tussen de benen van de keeper door werd het 2-4. Net voor het eindsignaal maakte Tom een hattrick en daarmee eindigde de wedstrijd met 2-5. Een mooie afsluiting van deze 4e fase en kampioen!

Shirtsponsor Ferrie Duinkerken van Roosterzaken verraste het team in Ruinen met een heerlijke en mooie taart! Daarna gingen de spelers en supporters naar de kantine van VV Beilen voor een afsluiting.