Beilen verliest van GAVC

30 mei 2022 9:00

In een wedstrijd die in teken stond van het afscheid van meerdere spelers en hoofdtrainer Erik de Jong heeft Beilen met 1-2 verloren van GAVC. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven en waar de bezoekers zich ook wel tevreden mee hadden gesteld. GAVC wist zich vlak voor tijd alsnog veilig te stellen, al was dit met een puntendeling ook het geval geweest.

Door: Jan de Jongh

Na een schitterende voorwedstrijd tussen Beilen 3 en Beilen 4 waar eerstgenoemde met 7-2 won werden de afscheidnemende spelers en trainer in de bloemetjes gezet. Trainer Erik de Jong gaat naar HOC en Tim Beugels gaat zijn kwaliteiten tonen in de hoofdklasse bij VKW. Alwin Hendriks (afwezig vanwege andere verplichtingen en de beste speler van het seizoen bij Beilen) en Mark Hollemans gaan naar Zaterdag 1 van trainer Harold van der Sleen. Jacco Lamberts gaat naar het tweede. Koen Hollemans en Jorien Heegen voetballen reeds in het vijfde elftal. De blessuregevoelige Rick Koops (afwezig wegens vakantie) is genoodzaakt te stoppen met voetballen.

En zeker niet onbelangrijk, Siska Hollemans stopt met de verkoop van de programma’s en kaartverkoop. Een zeker onderschatte taak binnen de vereniging. Allen bedankt voor uw onschatbare waarde voor de vereniging. En uiteraard namens uw verslaggever wens ik een ieder het allerbeste toe.

Terug naar de wedstrijd dan maar.

GAVC had eigenlijk nog een punt nodig om zich veilig te wanen zodat de ploeg, die volgend seizoen overstapt naar de zaterdag, ook volgend seizoen in de tweede klasse kan starten. Van een salonremise was echter geen sprake, want beide ploegen hadden ook gerust met een 3-3 ruststand de kleedkamers op kunnen zoeken. Beilen deed dus wel zijn sportieve plicht.

GAVC was in het begin van de wedstrijd ongelukkig dat een kluts via Remco Vos niet in hun voordeel uitviel. Hierna nam Beilen het initiatief wel over. Ronald Smit met een kans die net tot corner verwerkt kon worden en een gevaarlijke kopbal van Patrick Doldersum verdienden een beter lot. Maar na een kwartier kwam de ploeg uit Grou zowaar op 0-1. Jeroen van Dijk kon ongehinderd de bal binnenkoppen. Dyam Blaauw kwam daarna een teenlengte tekort voor de gelijkmaker,  terwijl Roy van de Berg namens de bezoekers net voorlangs schoot. Guido Cnossen probeerde een geplaatste bal in de winkelhaak te leggen, maar daar had Remco Vos een prima reactie op. Na een half uur zette Owen van der Werff  Dyam Blaauw alleen voor de keeper. Hij wilde de bal nog afgeven in plaats voor eigen succes te gaan. De bal kon nog ternauwernood tot corner verwerkt worden. Giovanni Cruden schoot nog over, maar een verraderlijke vrije trap van Stef Tjalma bleek wel gevaarlijk. Zijn inzet van 35 meter van het doel noopte Remco Vos tot een voortreffelijke ingreep. Op slag van rust had Ronald Smit de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot net naast. Uiteindelijk was het de wederom uitstekende Remco Vos die er voor zorgde dat de Combisport/Sport2000-mannen alsnog met een marge van 1 gingen rusten. Remco was in één tegen één situatie met Magiel Nsilu de heerser in zijn zestien zoals we gewend zijn.

Na rust meer twee plichtmatige teams en de kansen werden dan ook schaarser. GAVC hoefde niet zo nodig meer en Beilen deed wat aan publiekswisselingen. De eerste kans voor Beilen was echter wel raak. Jesper Lier zette Dyam Blaauw vrij voor de keeper en liet deze kansloos. Hierna miste Patrick Doldersum het geluk. Hij kopte de bal op de paal. GAVC kwam maar amper meer voor het doel al had Jeroen van Dijk de 1-2 binnen kunnen koppen. Op een paar meter voor het doel kon hij er echter geen kracht meer achter krijgen. Datzelfde overkwam Dyam Blaauw daarna ook. Gezien de tussenstanden op de andere velden wist GAVC dat 1-1 ook voldoende was. Maar vlak voor tijd werd er slecht ingegrepen in de Beiler verdediging. Jens van de Heide wist wel raad met deze onverwachte buitenkans en schoot de bal onberispelijk binnen.

Nadien was het nog lang gezellig in de kantine waar GAVC ook dapper aan mee deed. We wensen de ploeg uit Grou alle succes in de tweede klasse zaterdag. Ondanks dat de competitie nog een speelronde duurt is Beilen reeds uitgespeeld. Toekomstige trainer Robert Bos, die aandachtig toeschouwer was, heeft genoeg aanknopingspunten gezien voor een mooi aankomend seizoen.

Wij zullen u hopelijk dan weer van leuke wedstrijdverslagen mogen voorzien. We deden het dit seizoen graag voor u.
2022-05-30_Mark_Hollemans.jpg2022-05-30_Koen_Hollemans.jpg2022-05-30_Jorien_Heegen_2.jpg2022-05-30_Erik_de_Jong_2.jpg2022-05-30_Siska_Hollemans.jpg2022-05-30_Tim_Beugels.jpg