Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Beilen boekt eerste overwinning van het seizoen

6 februari 2023 9:15

De Combisport/Sport2000-mannen hebben dan eindelijk de eerste overwinning van het huidige seizoen geboekt. De 1-0 overwinning tegen Drachten kwam uiteindelijk uit de tenen, mede doordat de mannen van trainer Robert Bos de laatste twintig minuten met een man minder speelden.

Door: Jan de Jongh

Het eerste kwartier na het gebruikelijke aftasten gebeurde er weinig noemenswaardigs. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en toonden ook wel de nodige portie inzet en strijd. Na deze periode kreeg Drachten toch wel twee vrij aardige kansen. Eerst kopte Rick King de bal, alla Beb Bakhuys, over het doel. En even daarna was Remco Vos uiterst paraat op een inzet van Kasper Dekens die ineens voor hem verscheen. De wedstrijd werd daarna voor enige tijd stil gelegd. Stijn Greidanus moest helaas met een ambulance het veld verlaten vanwege een enkelbreuk, we wensen hem uiteraard sterkte en een spoedig herstel toe. Na een half uur werd de wedstrijd hervat. Vijf minuten voor rust was het Martijn Mozes die een goede kans net naast kopte. Echter op slag van rust werd het 1-0. Owen van der Werff gaf een prima steekbal op zijn broer Carlos van der Werff. Die zag dat de keeper te laat was en wist de bal tergend langzaam langs de sluitpost van Drachten te plaatsen. In het uiterste hoekje ging de bal binnen en vrijwel direct daarna konden de mannen aan de thee.

De echte liefhebbers die de kou en harde wind trotseerden en de wedstrijd boven Feyenoord-PSV verkozen zagen een tweede helft die aanvankelijk werd ontsierd door vele kleine overtredingen waardoor het spel veelal stil lag. Toch was het Beilen dat in eerste instantie gevaarlijker was. Mede door de wederom ijzersterke Nick Matthijssen. In eerste instantie kwam Ronald Smit een teenlengte tekort om zijn assist tot doelpoging te manoeuvreren. Terwijl een minuut later hij de verkeerde keuze maakte en net geen medespeler wist te bereiken. Uiteindelijk was het Jeroen Dragt van Drachten die de zaak redde. Meer dan een schot van Kasper Dekens welke naast ging konden de bezoekers er niet tegen over stellen. Na 20 minuten in de tweede helft werd Beilen gereduceerd tot en tiental. Donovan Geerts pakte zijn tweede gele kaart. Mogelijkerwijs had hij in deze situatie slimmer moeten zijn met al geel op zak, maar voor Beilen werd het er daardoor niet gemakkelijk op.

Voor de tien van Beilen was het nu vooral zaak van tegenhouden en ze vochten werkelijk als leeuwen. Drachten kreeg nu wel de nodige mogelijkheden. Maar omdat het vrij overhaast ging gingen er maar weinig pogingen tussen de palen. En daar kun je er honderd van hebben. Een ziedend schot van Aleksandar Radenkovic kon gelukkig geblokt worden terwijl een vrije trap van Martijn Mozes over vloog. Was Drachten er dan eindelijk een keer door dan was altijd de rots-in-de-branding Remco Vos er wel. Martijn Mozes moest dan ook zijn meerdere erkennen in de Beiler keeper. Één keer stond Remco Vos op het verkeerde been maar toen had hij het geluk dat Martijn Mozes zijn inzet tegen de buitenkant van de paal schoot. Met nog tien minuten te gaan vloeiden de krachten bij de bezoekers ook weg en was er nog wel dreiging maar geen echt gevaar meer voor de geel-zwarten. Omdat er in de 90e minuut weer een klein opstootje was, want daar waren er nog wel een paar van in deze wedstrijd, besloot de scheidsrechter maar gelijk voor het einde te fluiten. Ook niet onbelangrijk is dat de Beiler verdediging wederom de nul wist te houden. Inclusief de oefenwedstrijd tegen Dwingeloo nu al drie keer op een rij. Zodra je niks tegen krijgt ben je immers verzekerd van minimaal een punt.

Hierdoor ga je toch met een stukje meer zelfvertrouwen naar Oldeholtpade waar de volgende wedstrijd op het programma staat. De winnaar van de eerste periode laat nu ook al wat steekjes vallen dus wie weet wat daar mogelijk is. De wedstrijd aldaar is aanstaande zondag om 14:00 uur.

Beilen Za1 wist met 1-0 te winnen van Asser Boys en heeft de aansluiting met de middenmoot cq subtop volledig hervonden. Zij mogen het aanstaande zaterdag opnemen tegen GEO uit Garmerwolde en hopelijk de derde overwinning op rij bijschrijven.