Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Beilen stunt tegen Oldeholtpade

12 februari 2023 17:45

Het zat er eigenlijk al een beetje aan te komen als je de afgelopen weken in ogenschouw neemt. Maar de 2-3 zege tegen één van de beter voetballende ploegen in de 2e klasse J is toch wel een verrassing. Dat geeft de burger moed. De zege ging ook nog eens gepaard met werkelijk juweeltjes van doelpunten.

Door: Jan Dijks

Oldeholtpade is een team waar een idee achter zit. Goed georganiseerd en met z’n allen druk zetten. De beginfase was voor de thuisploeg. De gastheren waren ook feller en slimmer in de duels waardoor alle klutsballen in het voordeel van de blauwwitten vielen. De Combisport/Sport2000-mannen kwamen deze fase echter goed door en na een kwartier beten de geelzwarten meer van zich af. Dat resulteerde in de eerste kans voor Beilen. Carlos van der Werff schoot van zestien meter, maar keeper Christiaan Weijs bokste de bal uit de hoek. De voorsprong voor Beilen kwam toch vlot daarna. Milan Bos kopte een corner zuiver in de kruising. Dat was een mooie opsteker.

Beilen hield nu Oldeholtpade verder van het eigen doel weg. Het meeste gevaar kwam via de rechtervleugel van de thuisploeg. Daar stond vaak een mannetje vrij en plotseling dook Emiel de Vries op voor de neus van Remco Vos. Hij liet de Beiler keeper kansloos en zo stond het na een halfuur 1-1. Dat bleef het tot de rust.

De tweede helft was amper begonnen toen Blessing van der Veen het doelpunt van de week maakte. Hij nam de bal vanaf achttien meter ineens op de slof en de bal sloeg als een granaat in de verre hoek van het Friese doel. Christiaan Weijs was er even stil van. Dat duurde trouwens niet lang.

Hierna had Beilen het betere van het spel en ook de beste kansen. Dyam Blaauw zette goed door over de linkerflank. Zijn voorzet was prima, de afwerking echter niet. Nick Matthijssen was daarna dicht bij een doelpunt, maar de Friese keeper lag weer in de weg. Na een uur was daar de eerste kans voor Oldeholtpade in de tweede helft. Een vrije trap van de zijkant van het strafschopgebied werd bij de eerste paal rakelings naast getikt. Dat was al een fikse waarschuwing. Een minuut later leidde een soortgelijke vrije trap van de andere kant van het strafschopgebied tot de 2-2. Bart Halsema verschalkte van dichtbij Remco Vos. Direct daarna had Owen van der Werff de 2-3 op zijn schoen na een mooie aanval over veel schijven. Ook Dyam Blaauw had mogen scoren. Zijn kopbal 3 meter van het doel ging langs de verkeerde kant van de paal.

De klok tikte al aardig richting het einde van de wedstrijd toen Owen van der Werff zijn moment van de dag pakte. Een vrije trap recht voor het doel op ca. 20 meter was daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. Hij boogde de bal over de muur en die verdween strak in de kruising voor de hernieuwde voorsprong van de geelzwarten. Dolle vreugde in het Beilen kamp.

Het was vanaf dat moment de eerste uitzege van het seizoen over de streep trekken en dat deden de mannen van coach Robert Bos met verve. Het werd nog even penibel in 90+3 en 90+5. Eerst werd een bal van dichtbij in het zijnet geramd en daarna had Remco Vos een hard laag schot in één keer klem en dat was ook hard nodig, want de spitsen van Oldeholtpade stonden klaar om de eventuele rebound binnen te schieten. Zover kwam het dus niet en daarmee kon Beilen een echte stunt vieren. Het was bovendien een prachtige wedstrijd met schitterende doelpunten. De winterstop heeft het team goedgedaan.