Voorbeschouwing Beilen - Dalen - vv Beilen

Voorbeschouwing Beilen - Dalen

16 maart 2023 11:15


Zondag staat de wedstrijd tegen Dalen op het programma, de nummer twee op de ranglijst. Het zal dus een hele kluif worden voor de Combisport/Sport2000-mannen. Saillant detail is dat Beilen volgende week op bezoek gaat bij koploper SC Emmeloord. De Beilenaren kunnen dus ook invloed hebben op de titelrace. Die gaat tussen de tegenstander van zondag Dalen, SC Emmeloord, EMMS en LSC 1890. LSC 1890 werd het vuur aan de schenen gelegd en waarom zou dat tegen Dalen niet opnieuw kunnen.

Door: Jan de Jongh

Beilen verloor afgelopen zondag jammerlijk in Sint Annaparochie, nadat er acht (!) wedstrijden op een rij niet was verloren (inclusief oefenwedstrijden). Het goede gevoel kan dus onmogelijk weg zijn. Het was extra zuur dat Beilen door deze 3-2 nederlaag net niet de volledige aansluiting met de onderste ploegen heeft bewerkstelligd. Met nog zeven wedstrijden te gaan zijn er echter nog voldoende punten te halen om in ieder geval rechtstreekse degradatie te voorkomen. En wie had dat gedacht in de winterstop.

Maar Dalen dus…de ploeg die de laatste drie wedstrijden heeft gewonnen, waaronder de belangrijke tegen directe concurrent SC Emmeloord met 2-1. Dalen is een ploeg in vorm, al was de winst van afgelopen zondag tegen VENO mager qua uitslag maar waren ze meer dan een klasse beter. Andersom geldt dat natuurlijk ook, dus zal Dalen niet met een gerust hart naar Beilen afreizen. In deze fase van de competitie geldt voor beide ploegen aanhaken of tijdelijk afhaken. Ook al hebben beide ploegen dus verschillende belangen.

De wedstrijd in Dalen, gespeeld op 30 oktober van het vorige jaar, was er eentje waarin nauwelijks krachtverschil was. Beilen zat toen net in de hoek waar de klappen vielen en met enig fortuin was het Kjetil Brand die Dalen toentertijd de 1-0 winst bezorgde.

De historie leert zelfs dat Dalen nog nooit in Beilen heeft gewonnen. Tien keer is Dalen afgereisd en slechts 4 keer werd een punt gepakt of stonden ze met lege handen. Hierbij moet vermeld worden dat de eerste wedstrijd reeds gespeeld werd in het seizoen 1966/1967 en dat de meeste mensen hier geen weet meer van hebben. Beilen won die wedstrijd met 2-1. De laatste editie werd met 3-1 gewonnen en ligt nog vrij vers in het geheugen, dit was namelijk vorig seizoen.

Dalen verloor vorig seizoen de nacompetitiewedstrijd tegen Valthermond en zal dit seizoen graag een hernieuwde poging doen om de eerste klasse te halen. Dit is hun immers al drie keer eerder gelukt. Drie keer twaalfde in de eerste klasse betekende drie keer degradatie, al was dat tweemaal via de herkansingen. 2011/2012 kende Dalen het beste seizoen uit de historie met een derde plek in de eerste klasse. Hierna volgde dus een twaalfde plek zoals reeds benoemd. Dus twee keer één seizoen en één keer twee seizoenen en voor de rest schommelend tussen de tweede en derde klasse is het niveau waar Dalen vrede mee lijkt te hebben. Eigenlijk is Dalen wat dat betreft wel een beetje te vergelijken met Beilen.

De pupillen van de week zijn Thygo Willems en Tim Stegeman. Zij zullen de wedstrijdbal, aangeboden door Café Bar ’t Zwaantje, als eerste beroeren en ongetwijfeld scoren. Of het de beide ploegen daarna ook lukt leest u zondagavond via de vertrouwde sites.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!