Beilen knokt zich naar 2-1 zege bij EMMS - vv Beilen

Beilen knokt zich naar 2-1 zege bij EMMS

23 april 2023 20:30


Of het volledig verdiend was maalt bij Beilen niemand om. Drie broodnodige punten mee in de bus naar Midden-Drenthe en voor het eerst deze competitie niet meer op een directe degradatieplaats op de ranglijst. Al blijft het loeispannend onderin 2e klasse J.

Door: Jan Dijks

Het was een beetje rare wedstrijd in Slagharen. EMMS dominant in balbezit op de helft van Beilen, maar de aanvallers van Beilen konden gemakkelijk aan de bal komen in een zone van 20 meter tussen de zestienmeterlijn en de middenlijn. Na 18 minuten speelde Nick Matthijssen zich daar vrij en behield het overzicht. Matthijssen legde de bal panklaar voor Owen van der Werff die de hoek voor het uitkiezen had. Van der Werff liet doelman Kleinheerenbrink kansloos voor de 0-1 voorsprong van de Combisport/Sport2000-mannen.

EMMS zocht de vrije man aan de zijkanten en vooral Milan de Vent kreeg ook wel erg veel ruimte aan de rechterkant. Maar de afwerking was vooral over en naast en anders zat er wel een geelzwart been tussen. Dyam Blaauw ontsnapte aan de andere kant richting EMMS doel, maar voordat hij schoot maakte hij een duwfout. De treffer werd geannuleerd. De spelers gingen aan de thee met een 0-1 voorsprong voor de gasten.

De eerste kans in de tweede helft was voor EMMS. Maurice Kosse vond doelman Remco Vos op zijn pad. Daarna twee grote kansen voor Beilen. Eerst raakte Jesper Lier de bal niet helemaal goed waarna de bal naast het doel hobbelde en daarna kopte Dyam Blaauw een corner van dichtbij hard over het doel. Het ging op en neer en nu was EMMS weer aan de beurt. Een werkelijk reuzenkans voor EMMS werd op miraculeuze wijze uit het doel geranseld door Remco Vos.

Na ruim een uur spelen brak Beilen uit over de as van het veld. Owen van der Werff ging voor zijn eigen kans waar hij ook de bal had kunnen meegeven aan Patrick Doldersum. In dit geval een uitstekende keus, want zijn schot deed het net flink trillen achter de verbaasde Bastin Kleinheerenbrink. Beilen had plotseling een geruststellende 2-0 voorsprong.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het ‘vrouwen en kinderen eerst’ bij de Beilenaren. En het moet gezegd, dat werd met verve gedaan. Vooral Bas Wijmenga was een stoorzender voor de aanvallende impulsen van EMMS en centraal achterin stonden Ronald Smit en Milan Bos hun mannetje. De klok stond al op 90 toen Sebastian Kleinheerenbrink de aansluitingstreffer maakte en dat was ook een hele mooie. Beilen hield stand en de overwinning werd met luide vreugdekreten gevierd op het veld. De mannen van coach Robert Bos doen weer helemaal mee met vijf! andere staartploegen om klassebehoud. Dat hadden we in december niet gedacht en dus een compliment waard voor de staf en spelers. En met deze strijdvaardigheid is nog van alles mogelijk. De competitie ligt nu twee weken stil voor Beilen. De ploeg speelt zondag 30 april om 14.00 uur een oefenwedstrijd op ons eigen Noord-West.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!