Voorbeschouwing Beilen - HODO - vv Beilen

Voorbeschouwing Beilen - HODO

18 mei 2023 12:45


Zondag is het erop of eronder voor Beilen en Hollandscheveld Overwint Door Oefening (HODO). Na de uitslagen van vorige week is al veel duidelijk. LSC 1890 is kampioen geworden en de onderste vier ploegen weten dat ze zich niet meer rechtstreeks kunnen handhaven.

Door: Jan de Jongh

Nu wil het geval dat de onderste vier ploegen komende zondag onderling gaan uitmaken wie er rechtstreeks degraderen en wie nog in actie mogen komen in de promotie/degradatie wedstrijden. Beilen had afgelopen zondag goede zaken kunnen doen tegen Zuidwolde, maar liep tegen een op dat moment nog concurrent tegen een ongelukkige nederlaag aan. HODO verloor met 0-3 in Slagharen bij EMMS en liet het ook na om op de ranglijst te stijgen. Doordat SV Pesse met 0-5 de bietenbrug op ging bij Oldeholtpade en Drachten de punten deelde met VENO is er een scenario ontstaan dat Beilen aan een gelijkspel genoeg heeft om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen. Pesse en Drachten, de twee andere concurrenten, spelen immers ook tegen elkaar en kunnen niet allebei drie punten halen.

Ondanks dat Beilen en HODO op de 10e en 11e plaats staan (van de twaalf) kunnen beide ploegen zondag niet allebei al direct afdalen, maar voor HODO telt maar één ding en dat is winnen. Gebeurt dat niet, dan mag HODO na één seizoen alweer een stapje terugdoen. Terwijl ze vorig seizoen met 8 punten voorsprong op Oldeholtpade kampioen werden en die mogen zelfs nacompetitiewedstrijden spelen voor promotie naar de eerste klasse. Voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje. Voor de Combisport/Sport2000-mannen zou degradatie betekenen dat ze na 8 jaren in de tweede klasse een niveautje lager moeten acteren. Maar dat is dus alleen bij een nederlaag het geval. Anders wacht de nacompetitie. Onderaan heb ik het schema bijgevoegd en het is wel van belang of je 9e of 10e wordt, want de nummer negen is de eerste ronde vrij.

HODO thuis is echter niet te onderschatten. Van de vier overwinningen werden namelijk drie buitenshuis behaald, terwijl thuis alleen van Beilen werd gewonnen. Daarnaast werd zes keer gelijkgespeeld, wel allemaal in Hollandscheveld. Beilen daarentegen heeft na de winterstop pas drie keer verloren. Het vervelende is dat dit twee keer een zogenaamde zes punten wedstrijd betrof, anders had de vlag voor de mannen van trainer Robert Bos er nu heel anders bijgehangen. Maar daar koop je niks voor in de voetballerij.

De laatste twee ontmoetingen werden door de bezoekers gewonnen, terwijl de twee wedstrijden daarvoor door Beilen werden gewonnen. De historie tussen beide teams is wat dat betreft in balans.

Laten we hopen dat Beilen het seizoen met nog twee of drie wedstrijden mag verlengen en dat is wat de supporters ook graag willen. Wat het ook wordt, het verslag is zondagavond gewoon weer te lezen op de vertrouwde sites.

Dan het schema van de nacompetitie. Zoals het nu lijkt speelt de nummer tien de eerste wedstrijd tegen Trinitas (of Wacker) thuis en mag de winnaar daarna op bezoek bij DTD of Dronrijp. Voor de nummer negen, die de eerste ronde dus vrij is, valt weinig te zeggen omdat in de derde klasse B en derde klasse C nog van alles mogelijk is. Hieronder het volledige schema.

1e ronde ( speeldata 4 juni)

A. 11 2K – 1 na hoogste PK 3D
B. 10 2J – Laagste PK 3A
C. 1 na hoogste PK 3A – laagste PK 3B
D. 1 na hoogste PK 3B – laagste PK 3C
E. SVZ – SVV’04

2e ronde ( speeldata 11 juni)

F.  Ruinen – Winnaar A
G. Hoogste PK 3B – Winnaar B
H.  Muntendam – Nr. 10 2 K
I.   Hoogste PK 3D – Winnaar C
J.  9 2K – Winnaar D
K. 9 2J – Winnaar E

Finales ( speeldata 18 juni op neutraal terrein )

  1. Winnaar F – Winnaar I
  2. Winnaar G – Winnaar J
  3. Winnaar H – Winnaar K

Winnaars van de finales spelen in het seizoen 2023/2024 in de tweede klasse

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!