Beilen houdt hoop levend - vv Beilen

Beilen houdt hoop levend

21 mei 2023 21:45


Waar Beilen in de winterstop onderaan stond met slechts één punt hebben ze bijna het onmogelijke mogelijk gemaakt. Na de resultaten van vorige week wisten de Combisport/Sport2000-mannen dat ze zich niet meer rechtstreeks konden handhaven. Maar dan maar op een zo goed mogelijke positie eindigen. En de 9e plek scheelt ook weer in een ronde in de nacompetitie. Uiteindelijk is het Beilen ook gelukt om op de negende plek te eindigen. Mede doordat Drachten van Pesse won en de mannen van trainer Robert Bos in de dying seconds een overwinning wisten te behalen op HODO. Daardoor waren HODO en Pesse het haasje en mogen Drachten en Beilen zich proberen te handhaven via de nacompetitie.

Door :Jan de Jongh

Vanmiddag speelden Beilen en HODO een erg nerveuze wedstrijd, ook logisch gezien de belangen die er op het spel stonden. Uiteindelijk was niet verliezen het belangrijkste. HODO had overigens aan een gelijkspel ook niks, maar gaven eigenlijk nooit de indruk dat ze vol voor de winst speelden. Een wedstrijd met weinig kansen was wat het voltallige publiek dus zag.  Maar in een zonnige atmosfeer deerde dat dan ook niet zoveel. In het eerste half uur was het Jorn Smit die de bal te slap in schoot en waar Remco Vos niet van onder de indruk was. Aaron Kiers leverde ook een rollertje af in kansrijke positie en dat was het dan wel. Hierna wel een grote kans voor Beilen om de score te openen. Kayran Nijenbanning wist met een prima reflex Owen van der Werff echter van scoren te houden. Nick Matthijssen zag zijn schot geblokt worden, terwijl het laatste woord aan HODO was. Boy Schonewille leverde de bal op maat af aan Sander Danes maar die liet de bal min of meer van zijn voet af stuiteren waardoor deze kans verloren ging.

Waar HODO moest winnen en waarschijnlijk va-banque ging spelen na rust bleek niet veel van waar. Beilen kende even een hele goede fase. Een schot op doel werd met moeite tot corner verwerkt. Omdat er uit die corner een misverstand ontstond in de verdediging van HODO scoorde Milan Bos nog bijna met het hoofd. Een voorzet van Blessing van der Veen belandde daarna nog op de lat. Halverwege de tweede helft kwam Beilen met de schrik vrij. Sander Danes leek te scoren maar zijn inzet vloog in het zijnet. HODO liet hierna weinig meer zien. Beilen daarentegen wist met de tussenstand in Pesse dat ze aan één doelpunt genoeg hadden om negende te worden. En dan ben je de eerste ronde van de nacompetitie vrij. In de 90e minuut speelde Beilen een prima aanval zo nodig nog beter uit. Nick Matthijssen kreeg de bal aangespeeld, passeerde twee verdedigers en schoof de bal naar Wouter Dijk. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal beheerst in het lege doel. Een oceaan aan vreugde was wat er resteerde. HODO moest nu immers in blessuretijd twee keer scoren om het onheil nog om te draaien. Remco Vos moest nog een keer gestrekt om de 1-1 te voorkomen, maar dat deed hij met verve. Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers uit Hollandscheveld down naar het gras en wisten, wat de zaterdagvereniging een dag eerder ook was overkomen, dat ook zij volgend seizoen ook een trede lager moeten acteren.

Voor Beilen geldt natuurlijk dat er wel een slag is gewonnen maar de oorlog nog niet. Uiteindelijk zullen er, in het gunstige geval, nog twee wedstrijden volgen. Te beginnen op 11 juni thuis tegen de winnaar van SVZ ( Zeijen) tegen SVV’04 ( Schoonebeek). Onderaan zal ik hele schema even vermelden.(voor zover mogelijk)

De zaterdagtak kon scheidend trainer Harold van der Sleen helaas geen passend afscheidscadeau geven. Beilen kreeg echt wel hun kansen maar die moet je dan wel benutten. Uiteindelijk deed hoogvlieger Haren dat beter waardoor ze met 1-3 wisten te winnen van de geel-zwarten.

 1e ronde ( speeldata 4 juni)

A.11 2K – Sweel
B. Drachten – Trinitas
C. Wacker – Renado
D. Oerterp – Groninger Boys
E. SVZ – SVV’04

2e ronde ( speeldata 11 juni)

F. Ruinen – Winnaar A
G. DTD – Winnaar B
H. Muntendam – Nr. 10 2 K
I. SC Erica – Winnaar C
J. 9 2K – Winnaar D
K. Beilen – Winnaar E

Finales ( speeldata 18 juni op neutraal terrein )

  1. Winnaar F – Winnaar I
  2. Winnaar G – Winnaar J
  3. Winnaar H – Winnaar K

Winnaars van de finales spelen in het seizoen 2023/2024 in de tweede klasse

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!