Voorbeschouwing Beilen-HODO

9 mei 2024 11:00

Zondag staat de belangrijke ontmoeting Beilen-HODO op het programma. Mogelijk één van de laatste ontmoetingen tussen beide verenigingen, want VV Hollandscheveld en HODO onderzoeken of ze in de toekomst verder willen gaan als één vereniging. HODO had lange tijd zicht op het goedmaken van het verloren terrein van vorig seizoen en deed goed mee om de bovenste plekken. De laatste weken is HODO ver weggezakt. In Hollandscheveld is echter in vroeger tijden eerder een opstand begonnen. Het is te hopen voor Beilen dat de geest van Boer Koekoek zondag niet zal oprijzen en dat de HODO-voetballers zich weer oprichten om de Beilenaren onder de voet te lopen.

Door: Jan de Jongh

Beilen laat goed spel zien, maar wist al drie wedstrijden op rij niet te scoren. Mocht dat zondag weer het geval zijn, dan zitten beide ploegen in hetzelfde schuitje en zullen de twee wedstrijden hierna er nauwelijks nog toe doen. Beilen is alleen gebaat bij winst, zoveel is wel duidelijk. Beilen duwde HODO vorig seizoen in de laatste wedstrijd naar de derde klasse, maar omdat Beilen het ook niet redde via de nacompetitie staat dit affiche nu in de derde klasse op het programma. Hollandscheveld Overwint Door Oefening is de laatste weken helemaal van slag en wist van de laatste zes wedstrijden er maar één te winnen en vijf gingen verloren. Uit bij Schoonebeek werd met 1-5 gewonnen, maar de 0-5 nederlaag tegen Dwingeloo is onverklaarbaar. En dat nog wel in eigen huis.

Gezien het restprogramma mag je er vanuit gaan dat HODO wel is uitgespeeld en dat het seizoen op 26 mei eindigt. Voor de Hunebouw-heren rest er maar één ding en dat is drie keer winnen. Alleen dan zal de nacompetitie voor promotie gehaald kunnen worden. Vooral omdat op de laatste speeldag nog een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Sweel op het programma staat. In strijd om de tweede periode zal het dan gaan tussen Pesse en Beilen die qua verliespunten momenteel de dienst uit maken. Beilen zal wel zes doelpunten ten opzichte van de Pessenaren moeten goedmaken. En scoren is momenteel juist het probleem bij de mannen van trainer Robert Bos.

Het verschil op de ranglijst tussen Beilen en HODO bedraagt maar één schamel puntje en HODO heeft ook nog eens de topscorer van de derde klasse C in hun gelederen. Sander Danes heeft er al 16 inliggen, al doet Nick Matthijssen met 14 doelpunten daar niet veel voor onder. Sander Danes was notabene keeper (FC Emmen, WKE en HHC Hardenberg).

HODO was in het verleden een grote en roemrijke club die in de hoogtijjaren een goede en stabiele eerste klasser was, maar de laatste jaren schommelde tussen de derde en tweede klasse. In 2018/2019 zelfs nog een jaar spelend in de vierde klasse. Omdat HODO de laatste jaren dus op een lager niveau speelde dan Beilen en de jaren daarvoor dus hoger, is er slechts een historie tussen beide ploegen te melden van vijf onderlinge duels in Beilen. Beilen won er drie en HODO twee. Met de doelcijfers van zeven voor en zeven tegen is dit overigens wel in evenwicht.

De heenwedstrijd in Hollandscheveld tegen HODO verloor Beilen met 4-3. Beilen kwam in het slot nog terug van 4-1. Beilen zal dus wel op zijn hoede moeten zijn en HODO niet te veel ruimte geven. Daar weten ze wel raad mee.

Pupillen van de week zijn Noud de Jong en Vigo Dolfing. De wedstrijdbal wordt aangeboden door Restaurant Piccola Roma. Deze zal ongetwijfeld door de beide jongens achter doelman Jari Hooijer worden geschoten. Of dit aan de voorwaartsen van Beilen 1 ook besteed is leest u zondag weer via de vertrouwde sites.

Beilen zaterdag 1 speelt in stad Groningen tegen Blauw Geel ’15. Deze ploeg staat één plekje hoger met een punt meer. Bij winst gaat Beilen dus over deze ploeg heen gaan en houdt het dan nog enigszins aansluiting met Glimmen dat vierde staat. Dit kan nog nacompetitie kan opleveren. Maar dan moet alles meezitten in de laatste drie wedstrijden. Overigens werd het in Beilen 2-2 tegen deze tegenstander. Of de mannen van trainer Marco Reitsma dit gelukt is leest u zondag uiteraard ook.