HODO speelbal voor Beilen

13 mei 2024 9:15

Beilen was vandaag vele maten te groot voor de bezoekers uit Hollandscheveld. Onbegrijpelijk hoe het verschil was van voor de winterstop. Beilen verloor voor de winterstop nog met 4-3 van HODO, maar op de 6-0 overwinning vandaag was niks af te dingen. HODO leed daardoor zijn zesde nederlaag in zeven wedstrijden. Gezien de uitslagen op de overige velden heeft Beilen nu een ticket voor de nacompetitie volledig in eigen hand. Daarnaast willen we graag Raptim feliciteren met het behaalde kampioenschap dat ze vandaag bewerkstelligd hebben.

Door: Jan de Jongh

De Hunebouw-heren begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden na één minuut al kunnen scoren. Nick Matthijssen werd keurig weggestoken en kwam een millimeter te kort om de droomstart te realiseren. Amper drie minuten later schoot Nick Matthijssen alsnog de 1-0 binnen, al ging Jari Hooijer hier niet geheel vrijuit. In de tien minuten hierna probeerde HODO wel wat te forceren maar grote kansen leverde dat niet op. Nadat Dyam Blaauw na een kwartier na door goed doorzetten de 2-0 op het  scorebord zette, ging het Beiler publiek er wel even voor zitten. Mede omdat het doelsaldo aan het eind van de rit ook nog belangrijk kan zijn. Eigenlijk had de 3-0 al na 17 minuten op het bord moeten staan, maar prijsschieten door meerdere personen levert niet altijd een hoofdprijs op. De 3-0 viel na 25 minuten dan toch. Na een slippertje achterin de verdediging wist Owen van der Werff wel raad met dit buitenkansje. Twee minuten later was het wederom Owen van der Werff die de bal listig over de uitkomende keeper Jari Hooijer stiftte en de 4-0 liet aantekenen. Op het half uur zowaar een grote kans voor HODO via Wesley Annen. Hij nam de bal ineens op de pantoffel en die belandde rakelings naast het doel van Remco Vos. Omdat Beilen daarna ook wat lankmoedig werd en amper de vrije man meer vond gebeurde er voor rust amper nog iets.

De tweede helft begon ongeveer zoals de eerste helft eindigde. HODO kon amper iets en de mannen van trainer Robert Bos deden te weinig met het balbezit. Na een uur spelen had Jesper Lier echter een prima voorzet in huis en Owen van der Werff wist zijn derde van de middag te maken. Vijf minuten later had Owen van der Werff eigenlijk ook zijn vierde van de middag moeten maken. Hij had keeper Jari Hooijer al omspeeld en het doel was leeg. Maar hij kon net niet de trekker overhalen omdat hij te lang wachtte. Na 65 minuten werd het alsnog 6-0. Nick Matthijssen wist een strafschop onberispelijk achter Jari Hooijer te schieten. Omdat Carlos van der Werff (2x) en Nick Matthijssen in kansrijke positie naast schoten bleef HODO verder leed bespaard. Sander Danes wist in de absolute slotfase zowaar nog een bal tussen de palen te plaatsen, maar Remco Vos was hiervan nauwelijks onder de indruk. HODO zal dit seizoen waarschijnlijk als zesde eindigen en is over twee weken klaar. Beilen heeft alles nog in eigen hand,  maar dan zal volgende week sowieso van Sleen gewonnen moeten worden. Daarna kan de balans opgemaakt worden voor welk resultaat daarna tegen Sweel nodig is.

Beilen zaterdag 1 had een overwinning nodig tegen Blauw Geel’15 om de kansen voor promotiewedstrijden in leven te houden, maar we kunnen stellen dat het seizoen voor de mannen van trainer Marco Reitsma na zaterdag voorbij is. In Groningen werd met 4-2 verloren en de wedstrijden tegen Tynaarlo en BSVV doen voor een competitietoetje er niet meer toe.  Ondanks dat kan het team  terugkijken op een prima seizoen waarbij de start van het seizoen uiteindelijk niet goed genoeg is geweest om voor de prijzen mee te strijden.