Beilen heeft aan één helft genoeg tegen Sleen

21 mei 2024 12:15

2-3 stond op het scorebord na ruim negentig minuten voetballen in Sleen. Beilen houdt daarmee de hoop levend op het seizoenstoetje om hogerop te komen. Voor Sleen blijft het nog een week bibberen om juist de nacompetitie naar beneden toe te ontlopen, maar de roodwitten hebben daarvoor alles in eigen hand. Datzelfde geldt voor de Hunebouw-heren die volgende week in een rechtstreeks duel met VV Sweel uitvechten wie zich plaatst voor de nacompetitie. Een wedstrijd om reikhalzend naar uit te kijken dus.

Door: Jan Dijks

Beilen zette de toon vanaf het beginsignaal, al liet spelmaker Arjan Goeree van Sleen een paar dreigende acties zien richting het Beilen doel. De verdedigers van Beilen konden in samenwerking dit gevaar neutraliseren. Na 7 minuten lag de bal al in het doel van doelman Niels Kloppenburg van Sleen. Dyam Blaauw schoot van korte afstand in de verre hoek. De treffer werd geannuleerd door het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. Jammer, maar buitenspel staan mag nou eenmaal niet voor een geldig doelpunt. Sem den Oudsten schoot namens Sleen van afstand naast het doel van Remco Vos, maar het was vooral Beilen dat het initiatief had.

Net voor de drinkpauze halverwege de eerste helft (21 graden Celsius, licht bewolkt) lag bij een poging van Dyam Blaauw doelman Niels Kloppenburg in de weg. Het was wachten op een doelpunt van Beilen. Dat viel echter aan de andere kant. Wouter Dijk verslikte zich in een dieptepass, waardoor Ranil Briek alleen op de keeper af kon gaan. Briek was voor de wedstrijd al in de bloemen gezet door zijn eigen club en pakte het cadeautje van Beilen ook gretig uit: 1-0.

Beilen reageerde stoïcijns op deze tegenvaller. Het ging gewoon door met aanvallen. Nick Matthijssen werd vrijgespeeld, aarzelde niet en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter wegens vermeend buitenspel werd door scheidsrechter Draaijer weggewuifd. Het kan niet altijd feest zijn.

Beilen ging gedreven op zoek naar de voorsprong en die viel al vlot. Het moet gezegd… het was een plaatje. Via intelligent combinatiespel met Milan Bos, Jesper Lier en Blessing van der Veen kwam de bal in het vijandelijke strafschopgebied voor de voeten van linksback(!) Donovan Geerts. Geerts bleef verbazingwekkend rustig door niet direct te vuren, maar te wachten op het beste moment om keeper Kloppenburg kansloos te laten: 2-1 voor Beilen. Nick Matthijssen breidde de voorsprong verder uit met een schot in de korte hoek na een individuele actie. Het liep gesmeerd voor de Beilenaren.

Op slag van rust meende Dyam Blaauw 4-1 te scoren, maar wederom stak de assistent-scheidsrechter hier een stokje voor. Pech voor Blaauw, het bleef bij 3-1, maar voor Beilen niets aan de hand. De geelzwarten hadden de wedstrijd onder controle en de algemene teneur onder de talrijke supporters uit Beilen was dat de voorsprong verder uitgebouwd kon worden in de tweede helft.

Dat bleek toch iets anders na de thee. Beilen creëerde nog wel een paar 100% kansen in het begin van de tweede helft, maar ging na een uur steeds verder achteruit lopen en hielp daarmee Sleen in het zadel. Sleen had nadrukkelijk de weg naar voren gevonden. Dat leidde echter tot zeeën van ruimte in de omschakeling. De geelzwarten gingen daar erg slordig mee om. Iets meer rust aan de bal en weten wat er om je heen gebeurt was de sleutel geweest naar een geruststellend wedstrijdverloop.

De Sturm-und-Drang van Sleen bracht de thuisploeg resultaat. Ruim een kwartier voor het einde scoorde Marc Dekker 2-3. Het was plotseling zeer spannend geworden. Nu was er iets anders nodig dan louter mooi aanvalsspel. De ploeg verdient een compliment voor de toen getoonde onverzettelijkheid. Dat hoort ook bij voetbal. De overwinning werd over de streep getrokken. Nu is het vooruitkijken naar komende zondag. Een echte kraker tegen VV Sweel, maar daar zal collega-verslaggever Jan de Jongh naar verwachting komende week uitgebreid op voorbeschouwen plus wat er daarna allemaal nog kan gebeuren. Eén tipje van de sluier: na de wedstrijd in en rondom onze kantine live muziek met Henk-Jan Tangenberg. Rikketikke Hup Geel Zwart!