Beilen overtuigend langs Sweel en wint periode

26 mei 2024 20:45

Beilen wist al vrij vroeg dat uit Schoonebeek geen verrassing zou komen en dat alleen winst zou tellen vandaag. VV Sweel zou bij een gelijkspel zeker zijn van de nacompetitie en startte indirect ook zo en had niet heel veel aanvallende intenties. Beilen kende een hele goede fase in de tweede helft, waardoor de wedstrijd beslist werd. De ploeg uit Zweeloo had geen plan B om de wedstrijd nog te doen kantelen.

Door: Jan de Jongh

Dat Sweel zo zou starten lag in de lijn der verwachtingen, al kon dat scenario na tien minuten al bijna in de prullenbak. Maar omdat Donovan Geerts met een krachtige kopbal net niet keeper Reuvers van Sweel kon passeren en Jesper Reuvers ook een prima antwoord had op de inzet van Dyam Blaauw in de korte hoek bleef het vooralsnog 0-0. Maar de Hunebouw-heren waren in deze fase duidelijk de betere. Hierna werden er amper meer kansen gecreëerd doordat Beilen veelal de lange bal speelde of dat Dyam Blaauw te scherp stond en menigmaal werd afgevlagd voor buitenspel. Het centrale verdedigingsduo van Beilen stond vandaag echter goed gepositioneerd en er werd achterin ook niks weggegeven.

2e helft
Beilen begon beter aan de tweede helft en dacht in de 53e minuut op voorsprong te komen. Een inzet van Blessing van der Veen belandde via de keeper bij Dyam Blaauw. Omdat bij de voorzet geen van beide buitenspel stond had dit doelpunt goedgekeurd moeten worden. Maar het vlagsignaal werd door de prima leidende scheidsrechter Karacaoglan overgenomen. De mannen  van trainer Robert Bos raakten daar nauwelijks van in de war en vijf minuten later was het Donovan Geerts met een bal in de verre hoek die keeper Reuvers kansloos liet. Vier minuten later was het uit een corner dat de bal bij Carlos van der Werff kwam en die verwoestend uithaalde. Met deze 2-0 tussenstand leek het verzet van Sweel ook wel gebroken. Ondanks dat kreeg Sweel nog wel zijn kansjes op de aansluitingstreffer. Thijmen Trompetter dook vrij voor keeper Remco Vos op, maar schoot de bal naast. Hilarisch was een situatie op het middenveld. Iedereen dacht aan een vrije trap, maar omdat de scheidsrechter blijkbaar niet had gefloten dacht Sweel:  ik schiet de bal maar in het lege doel. De bal ging rakelings over. Dat doelpunt had waarschijnlijk dus gewoon geteld. Een kwartier voor tijd had Owen van der Werff de wedstrijd kunnen beslissen. Hij deed eigenlijk alles goed maar zijn stift over keeper Reuvers haalde niet de hoogte om hem dan ook te passeren. Blessing van der Veen speelde een prima partij en zijn actie betekende uiteindelijk ook de genadeklap. Hij speelde zich prima vrij en schoot de bal onberispelijk in de verre winkelhaak. In de laatste vijf minuten was Sweel nog twee keer zeer gevaarlijk met een schot op de paal en een schot in de korte hoek waar Remco Vos zoals gewoonlijk paraat stond. Beilen behaalde met de verdiende overwinning de tweede periode en mag promotiewedstrijden spelen voor een plek in de tweede klasse. Een plek waar de bezoekers het hele seizoen ook bijna op stonden, maar met lege handen achterblijven. Beilen mag in de eerste ronde op Erica tegen de plaatselijk Sportclub aantreden. Het volledige schema ziet u onderaan.

Na de wedstrijd werd Bart de Jong (clubscheidsrechter, grensrechter, jeugdleider, begeleider pupil van de week en dan vergeten we vast ook nog een aantal dingen) bedankt voor jarenlang bewezen diensten en tot Lid van verdienste VV Beilen benoemd. Ook gastdame Griet Schievink mocht de bloemen in ontvangst nemen omdat ze sinds mensenheugenis onze gasten zich thuis liet voelen in onze bestuurskamer. Bart en Griet, volledig verdiend dat jullie vandaag op een voetstuk zijn geplaatst.

Beilen zaterdag 1 deed zichzelf tekort tegen BSVV, een gemiste strafschop bij 0-0 was daar mede debet aan. Uiteindelijk verloor de ploeg met 2-0 van de ploeg uit Bovensmilde en zit het seizoen er voor hen erop. Met een verdienstelijke zevende plek kan het team terugkijken op een redelijk goed seizoen.

1e ronde – 2 juni 2024

A)Musselkanaal – VENO

B) Pesse – Olyphia

C) EMMS – Groninger Boys