Beilen legt het af tegen strijdbaar Sellingen

10 juni 2024 11:15

In de halve finale van de nacompetitie 2e/3e klasse is Beilen tegen een 3-0 nederlaag aangelopen in Sellingen. De Oost-Groningers waren in de 2e klasse I op de negende plaats geëindigd met 27 punten en lieten met overtuiging zien in de tweede klasse te willen blijven. Voor de Beilenaren was het een mooie test om weer te ervaren wat nodig is om je te meten met een fatsoenlijke tweedeklasser.

Voor de laatste keer: Jan Dijks

Op een mooi gelegen sportpark in een bosrijke omgeving aan de Duitse grens was het voor supporters van beide kampen goed toeven. Een perfecte entourage voor een spetterende halve finale. De Hunebouw-heren traden voor het eerst aan in het nieuwe roodgekleurde uittenue. Beilen begon best goed en hield gelijke tred met de thuisploeg. Sellingen was met name gevaarlijk met standaardsituaties. Daarvoor had Beilen direct al gewaarschuwd moeten zijn, voordat in de 8e minuut Bjorn de Roo uit een corner met een harde kopbal de 1-0 op het scorebord zette.

In het vervolg van de eerste helft was Sellingen beter aan de bal, maar behoudens corners en vrije trappen werden er geen kansen gecreëerd. Vooral de slimme Arjen Heeres liep overal. Hij zocht en vond steeds de ruimtes aan de zijkanten, maar als het hem uitkwam drong hij centraal via het middenveld door tot de verdediging van Beilen.

Beilen had vooral moeite met de passing op de helft van Sellingen. Die was toch echt onder de maat. Dat kwam gedeeltelijk door de druk op de speler met de bal, maar er werden ook onbegrijpelijke passes verzonden waar je als aanvaller niets mee kan. Net voor de rust had Beilen een reuzenkans op de gelijkmaker. Donovan Geerts gooide zijn fysiek in de strijd en maakte daarmee ruimte voor zichzelf om een lage voorzet te geven bij de tweede paal aan Dyam Blaauw. Blaauw miste de bal vrij voor het doel van Sellingen, waardoor beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor Sellingen aan de thee gingen.

In de rust werd uit een bekend vaatje getapt en de algemene opinie was dat de Beilenaren de tweede helft uit het bekende andere vaatje moesten tappen om de strijdvaardigheid van Sellingen het hoofd te bieden. Het begin van de tweede helft was inderdaad beter. Philip Gritter ging door over links, gaf de bal aan Nick Matthijssen die in het strafschopgebied net niet Dyam Blaauw kon vinden. Centrale verdediger Dennis Kuiper is van het type ‘tot-hier-en-niet-verder’ en was daarmee een grote lastpost voor de aanvallers van Beilen. Blessing van der Veen testte met zijn linkerbeen de kwaliteiten van Sellingen-doelman Marnick Klamer, maar even later hield Remco Vos met een schitterende redding Beilen in de wedstrijd. Vanaf dat moment nam de thuisploeg weer het initiatief over van Beilen. Sellingen toonde meer slimmigheid en positieve agressie dan de in rood gestoken geelzwarten. Na een uur weer een corner voor Sellingen en Beilen tuinde er voor de tweede keer in. Bjorn de Roo kopte de bal hard achter de kansloze Remco Vos: 2-0.

Robert Bos bracht een aantal wissels in, waaronder Aaron Kiers. Kiers voegde meer elan toe aan de aanval van Beilen, maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen. Toen vervolgens centrale verdediger Ronald Smit naar het front werd gestuurd, werd het open huis achterin bij Beilen. Dat is ook logisch in zo’n wedstrijd. Het gevolg was wel dat het vanaf dat moment heerlijk voetballen was voor de technisch vaardige aanvallers van Sellingen. Dat in de 90e minuut de 3-0 werd gemaakt door invaller Jan Anne Dijkstra was vooral leuk voor de enthousiaste aanhang van Sellingen. Het feestje kon worden gevierd. Voor Beilen zit hiermee het seizoen erop en onze trainer/coach Robert Bos neemt afscheid van onze club. Vooral de laatste maanden is de weg naar boven gevonden waarop de het komende seizoen kan worden voortgebouwd door Guido Broers, die het stokje overneemt van Robert. Het wordt tijd nu om ons voor te bereiden op het EK voetbal en de pool van Gerald van Driel in te vullen. Ik wens iedereen een mooie zomer!