Hard werken Beilen wordt beloond met drie punten

8 november 2021 11:00


SC Emmeloord-Beilen was een wedstrijd waarin twee ploegen tegenover elkaar stonden die met veel inzet en strijd de degens kruisten om daarmee de opponent te vloeren. Door een doelpunt op slag van rust van Aaron Kiers was Beilen de gelukkigste. Op basis van de kansenverhouding had Emmeloord meer verdiend dan nul punten deze zondagmiddag. Maar ja… dat telt niet.

Door: Jan Dijks

In het begin van de wedstrijd liet Beilen het initiatief aan Emmeloord. De geelzwarten probeerden in de omschakeling snel de spitsen te bereiken. Dat leidde niet tot kansen. Emmeloord was wel een paar keer dreigend voor de goal van Remco Vos, maar er zat altijd wel een been tussen of de afwerking van Emmeloorders was onder de maat. Wouter van der Velden en Jeen Baak verprutsten twee prima mogelijkheden voor de blauwen.

Het zat Beilen ook niet mee in deze fase van de wedstrijd. Sven Klaassens moest al erg vroeg het veld verlaten wegens een blessure. Owen van der Werff kwam voor hem in het veld. Daarna raakten Alwin Hendriks en Jacco Lamberts geblesseerd. Lyon Hellendoorn en Philip Gritter waren hun vervangers. Trainer Erik de Jong moest noodgedwongen de hele opstelling door elkaar husselen en juist op dat moment ontsnapte Aaron Kiers aan de aandacht van de Emmeloord defensie. Hij werd listig vrijgespeeld door Owen van der Werff en Kiers scoorde met een strakke schuiver in de verre hoek de 0-1 voor Beilen.

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Met veel passie en inzet van beide kanten ging het erom wie de persoonlijke duels het vaakst wist te winnen. Beilen toonde zich daarin de meerdere van Emmeloord. Bas Wijmenga schoot met zijn ‘verkeerde’ been nog een keer over en Wouter van der Velden raakte de buitenkant van de paal van het doel van Remco Vos. Als er veel duels worden uitgevochten leidt dat vaak tot bonuskaarten, in dit geval 5 keer in de kleur geel. Het paste in het beeld van de wedstrijd.

Beilen wist Emmeloord negentig minuten van scoren af te houden en nam drie punten mee in de bus naar Drenthe waar de stemming begrijpelijkerwijs opperbest was. Er is weer wat afstand genomen van de onderste regionen. Een mooi fundament om verder op voort te bouwen. Komende zondag hebben de mannen van Erik de Jong een rustdag, de week daarna volgt de uitwedstrijd in Sneek tegen LSC 1890.

Beilen Za1 wist een verdiende, doch zwaarbevochten 3-2 overwinning te behalen op GRC uit Groningen. De ploeg van coach Harold van der Sleen sleepte op basis van een goede tweede helft de zege binnen. De doelpunten van Beilen kwamen van de voet van Arish Strijker, Bram Verburgh en George Sanharib Yohanna. Ook zij zijn volgende week vrij. Zaterdag 20 november staat de uitwedstrijd tegen Potetos op het programma.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!