VV Beilen jeugdvoetbalkamp schot in de roos - vv Beilen

VV Beilen jeugdvoetbalkamp schot in de roos

13 juni 2022 13:45


Zaterdag zat het allemaal geweldig mee! Vanaf 10 uur druppelden onze eerste campinggasten het terrein op. Het nog kale veld lag er verlaten bij. Terwijl de kinderen een balletje overtrapten, waren de ouders met tentharingen en luchtbedden in de weer. Op veld 3 werden al diverse spellen klaargezet en het begin van 'camping Noord-West' was er!

Om 15 uur volgden nog veel meer tenten, luchtbedden, slaapzakken en tentharingen. Rond 17 uur startte het voetbalkamp van VV Beilen met 57 deelnemers. Wat was de sfeer gemoedelijk en gezellig. Iedereen vermaakte zich op zijn/haar eigen manier, gezellig chillen in de tent, een balletje trappen of doeltrappen met een snelheidsmeter. En toen iedereen het heet kreeg werd de waterbaan in gebruik genomen.

Spelen maakt hongerig en rond 18 uur heeft iedereen heerlijk gebarbecued. Gelukkig waren er echte barbecuemasters voor het vlees. Iedereen kon er weer tegenaan na het eten, dus door met de zeskamp. Een beetje beweging voor het slapen gaan is nooit verkeerd.

De koek raakte bij sommigen al aardig op, dus vrij spel volgde snel. De geplande disco werd verschoven door de wedstrijd van Nederland-Polen. Hoezo voetballiefhebbers? Wat een enthousiasme, het leek wel of ze in een stadion zaten. Na de wedstrijd was het bedtijd, of toch niet? Nee de disco! Aan de bar hangen, dansen of gewoon naar je eigen tent.

Uiteindelijk kwam de voetbalpolitie langs en herhaalde nog even de regels, waarschuwde voor het stille alarm op het terrein en was het tijd om plat te gaan. Velen waren er echt wel aan toe, al zouden ze dat nooit toegeven.

Zondag dag twee! Geen vol programma, maar wel een actief programma met een mixtoernooi tegen ouders, opa's en oma's of andere familie. Bijna 30 ouders of familieleden deden mee! Om 10.30 uur startten de wedstrijden en iedereen kon wel wat aanmoediging gebruiken, de jeugd vooral.

Ook dag twee van het voetbalkamp was zeer succesvol. Als je voetballer bent in hart en nieren wil je niets liever dan voetballen om 6.45 uur nadat je rond 2.30 uur de luiken sloot de nacht ervoor. Ja inderdaad voor velen werd het erg laat. De één ging douchen, de ander vond het allemaal wel prima en ging op het terras rustig wachten op het ontbijt. De opdracht om na het ontbijt de tassen te gaan pakken werd niet door iedereen gehoord, ook vermoeide oren.

Om 10.30 uur startte het toernooi tegen de ouders of familie. De jeugd was al opgewarmd. Menig ouder had wat twijfels over de grootte van het veld (half veld), maar stapte toch dapper het veld op. Er waren 4 ouderteams en 6 jeugdteams. De temperaturen waren al aardig opgelopen, maar iedereen was heerlijk fanatiek. Uiteindelijk moesten de winnaars van poule A en poule B nog een finalewedstrijd spelen. De ouders bleken echt talent te hebben, want ze streden tegen elkaar in de finale. De TC heeft vast wat talent gescout. Wat een spanning en het publiek genoot uiteindelijk van de penalty's.

We kunnen niet anders zeggen dan dat het een meer dan geslaagd weekend was. Wij zeggen dank je wel tegen de jeugdraad voor dit idee. En we bedanken de deelnemers voor hun gezelligheid en ouders voor hun inzet bij het toernooi. Een extra dank je wel voor iedereen die op welke wijze heeft meegeholpen, het was geslaagd! Volgend jaar maar weer of niet?

De jeugdcommissie

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!