Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Beilen maakt het zichzelf moeilijk tegen Oranje Zwart

29 oktober 2023 19:45

De Hunebouw-heren wonnen zondagmiddag met 3-2 van de gasten uit Wanneperveen, maar ondanks een half uur met een man meer kwam de overwinning uiteindelijk uit de tenen en verkochten de bezoekers hun huid duur.

Door: Jan de Jongh

Nadat de beide, voor elkaar onbekende teams, het gebruikelijke aftasten hadden afgerond was Beilen daarna wel iets bovenliggend. Dat resulteerde na een kwartier dan ook in 1-0. De kopbal van Owen van der Werff was keeper Marcel Petter te machtig. Beilen verzuimde om daarna de beslissing te forceren. Blessing van der Veen en Owen van der Werff wisten de trekker niet over te halen. Al moet gezegd worden dat keeper Marcel Petter van Oranje Zwart ook uitstekend zijn taak volbracht. Waar de mannen van trainer Robert Bos dachten de tegenstander onder de knie te hebben, kwamen de bezoekers steeds dreigender voor het doel. Vooral de spelhervattingen van Mart Spijkerman leverden continu gevaar op. Zijn scherp aangesneden vrije trappen alsmede zijn hoekschoppen waren steeds dreigend. Maar de grootste kans voor de bezoekers kwam via Karim Aouled die de bal hoog over schoot. Jordi Hoorn kreeg daar een grote kans, maar uitstekend verdedigend ingrijpen kon de gelijkmaker voorkomen. Op het half uur was het Beilen dat de regie enigszins weer overnam.  Een dubbele kans voor Blessing van der Veen en Owen van der Werff waren niet besteed aan de geel-zwarten. Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker dan toch. Weifelend ingrijpen werd genadeloos afgestraft door Denny van der Linde. Op slag van rust had Blessing van der Veen een geweldige actie op rechts waarbij hij meerder verdedigers passeerde. Lennard Tol stond op de goede plek om zijn voorzet in het doel te rammen. Beilen ging dus met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft gebeurde er niks noemenswaardigs tot Oranje Zwart ineens tot een tiental gereduceerd werd. Henk Kleene kreeg in een tijdsbestek van tien seconden twee keer geel nadat hij blijkbaar iets tegen de scheidsrechter had gezegd wat niet door de beugel kon. Hoe dan ook geen slimme actie. Beilen gesterkt door een voorsprong en een man meer situatie zou het dan toch wel even uit spelen….niets bleek minder waar. Beilen wist de vrije man niet te vinden en Oranje Zwart was zowaar in die fase de gevaarlijkste ploeg. Mede door de gevaarlijke Mart Spijkerman waardoor de verdedigers continu attent moesten zijn. Desondanks kregen Mart Spijkerman en Karim Aouled grote kansen. Maar ja, Beilen heeft Remco Vos op doel. En in alle gevallen had Remco Vos het antwoord paraat. In de 73e minuut wederom Oranje Zwart in de aanval en een overtreding op Jordi Hoorn werd beloond met een strafschop. Ondanks dat Remco Vos de goede hoek koos was hij kansloos op de inzet van Denny van der Linde. Beilen wist zijn meerderheid dus niet uit te buiten en kansen waren er amper. Blessing van der Veen kwam echter nog eenmaal over links prima door. Zijn voorzet op Julian Jager was op maat en hij kopte de bal kansloos achter Marcel Petter. De tijd was te kort voor Oranje Zwart om er nog een punt uit te peuren.

Door deze overwinning heeft Beilen weer aansluiting bij de grote middenmoot/ subtop en volgende week gaan ze in Nieuw Schoonebeek op bezoek bij Schoonebeek.

Beilen zaterdag 1 verloor door twee omstreden en gemakkelijk gegeven strafschoppen bij koploper Haren, dat mag je gerust een zure nederlaag noemen. Zaterdag wacht in eigen huis Harkstede. Als ze hetzelfde spel op de mat kunnen leggen als tegen Haren en SC Stadspark kan de eerste driepunter niet lang op hun blijven wachten.