Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Beilen sleept drie punten uit het vuur tegen Sleen

28 januari 2024 20:00

Onder toezicht van de nieuwe trainer Guido Broers en in het nieuw gestoken VV Beilen met de sponsor HUNEBOUW op het shirt maakte subtopper Beilen en medesubtopper Sleen er een wedstrijd van waarbij de verschillen niet zo heel groot bleken te zijn. De grootste kansen waren echter wel voor de mannen van trainer Robert Bos waardoor de 2-1 overwinning niet onterecht was. Sleen heeft gewoon een goede ploeg, maar als je de angel Arjan Goeree weet te neutraliseren, en dat deed Beilen goed, valt er dus wel wat te halen.

Door: Jan de Jongh

In eerste instantie was er wel dreiging via de rechtervleugel van Sleen, met name Lars Meijer en Hayri Heling stichtten gevaar maar hun voorzetten waren verder ongevaarlijk. Toen Beilen zich voor het eerst aan het front meldde was het ook meteen raak. Keeper Niels Kloppenberg  wist een inzet van Donovan Geerts alleen maar tegen te houden. Blessing van der Veen was het meest attent in de rebound en werkte de bal achter de kansloze keeper. Na deze fase was Beilen de bovenliggende partij. Overigens zonder grote kansen te creëren. Maar er werd ook niks weggegeven. Jesmer Warmolts probeerde het van afstand maar dat was meer een wanhoopspoging.  Na een half uur dook Owen van der Werff in kansrijke positie op in het strafschopgebied maar zijn inzet ging vrij ver naast. Kort hierna moest Remco Vos zijn kwaliteiten tonen bij een dubbele kans voor Sleen. Vooral de inzet van Jordi van den Bosch werd vakkundig tot corner verwerkt. Nick Matthijssen was in de counter gevaarlijk maar wist geen medespeler te bereiken. Vijf minuten voor rust viel dan toch de gelijkmaker. Lars Meijer haalde van afstand verwoestend uit. Zelfs Remco Vos had het nakijken op deze inzet. Toch had Beilen een minuut later op voorsprong moeten komen. Nick Matthijssen had de keeper al omspeeld en hoefde de bal alleen nog maar in het doel te leggen. Echter via de verdediger die op de doellijn stond en de paal kwamen de bezoekers daar heel goed weg. Op slag van rust kreeg Sleen nog een mogelijkheid via Donovan Geerts die de bal helemaal verkeerd raakte en bijna zijn eigen doelman verraste.

2e helft

Sleen kwam direct tot een mogelijkheid via Ranil Briek die voorlangs kopte en geen medespeler wist te vinden. Ronald Smit zag daarna zijn kopbal van de lijn worden gehaald, terwijl schoten uit de tweede lijn het doel ook niet bereikten. Een afstandsschot van Jesmer Warmolts was net als in de eerste helft een gemakkelijk prooi voor Remco Vos. Al moest hij bij deze poging nog wel even gestrekt. Hierna volgde een rommelige fase waar beide ploegen hun best deden maar niet meer tot grote kansen kwamen. Een kwartier voor tijd was er echter een prima pass van Nick Matthijssen die Blessing van der Veen vrij voor keeper Niels Kloppenberg zette. De keeper redde prima maar het was Owen van der Werff die wel raad wist met de rebound. Sem de Oudsten schoot nog eens van afstand recht op Remco Vos. Beilen werd echter 10 minuten voor tijd gereduceerd door een tiental. Wouter Dijk kreeg een tweede gele kaart voorgeschoteld. Dit terwijl Beilen een vrije trap meekreeg. Waarschijnlijk door een duw na deze voorafgaande overtreding. Voor Beilen dus zaak om de resterende tijd door te komen, mede doordat er 11 (!) minuten extra tijd bij kwam werd het 21 minuten billen knijpen. Met elf tegen elf waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd maar met de man meer situatie wist Sleen zich duidelijk geen raad. Ze wisten zich geen enkele kans meer te creëren. Nick Matthijssen kreeg in de allerlaatste minuut nog wel een kans maar zijn inzet ging via een verdediger over de achterlijn.

Beilen Za1 wist na de winst op de virtuele koploper BSVV van vorige week maar een half vervolg te geven. Werd tegen BSVV met 1-0 gewonnen, nu bleef het afgelopen zaterdag tegen Tynaarlo op 2-2 steken. Beilen zaterdag blijft hierdoor een beetje in de middenmoot hangen. Volgende week zijn ze vrij. Beilen zondag gaat volgende week op bezoek bij SVV’04 in Schoonebeek waarvan thuis met 3-1 werd gewonnen.