Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kwartier na rust fataal voor Beilen in Sint Annaparochie

12 maart 2023 17:45

Het was ‘brood mee’ deze zondag richting de Waddenzeekust van Friesland. Gelukkig hebben we daar een handig trommeltje voor ontvangen van het bestuur. Helaas was het trommeltje op de terugweg leeg in plaats van dat daar drie punten inzaten. Sint Annaparochie (hierna St. A) bleek met 3-2 te sterk voor de Combisport/Sport-2000 mannen. Het was even geleden dat Beilen een nederlaag leed, namelijk op 4 december van het vorige jaar. Daardoor kon de aansluiting met het peloton deze middag niet worden gemaakt.

Door: Jan Dijks

De beginfase was duidelijk voor St. A. Beilen had het lastig om de bal in de ploeg te houden. De stevige wind waaide in de lengterichting over het veld en daar hadden de spelers moeite mee. Remco Vos moest in het openingskwartier al een paar keer handelend optreden om St. A van scoren af te houden. Gaandeweg de eerste helft werd Beilen gelijkwaardiger aan St. A. In balbezit bleven de geelzwarten echter slordig waardoor echte kansen op een doelpunt gering waren.

Kort voor de rust zette Beilen een mooie aanval op. Blessing van der Veen bleef ijzig kalm. Terwijl hij al kon schieten kapte Van der Veen nog een keer naar binnen en rondde fraai af voor de 0-1 voorsprong voor Beilen. In de extra tijd van het eerste bedrijf tikte Remco Vos de bal met een knappe redding uit het doel en zo kon Beilen met een voorsprong aan de thee.

De thee had Beilen geen goed gedaan. Na amper een minuut in de tweede helft lag de gelijkmaker al in het net. Marc Bakker was de Beiler verdediging te snel af en liet Remco Vos kansloos. Het was de voorbode voor een vervelend kwartier. Een wilde trap naar voren van St. A werd door de ver uit zijn doel komende Vos wel weggewerkt, maar door de wind bleef de bal hangen. Niek Wadman probeerde het van ver richting het verlaten doel en nu joeg de wind de bal tegen de touwen voor de 2-1 voorsprong voor de gastheren. Op het uur leek de wedstrijd gespeeld. De gevaarlijkste aanvaller van St. A, Timo Bijma, stond plotseling vrij voor het doel en maakte geen fout: 3-1.

Coach Robert Bos ging hierna aanvallend wisselen en dat had resultaat. Invaller Nick Matthijssen scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor Beilen Zo1. Met de blessuretijd erbij was zeker nog een kwartier te spelen en Beilen ging ervoor. Er werden een paar goede kansen gecreëerd. Het was echter niet genoeg om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Uiteraard kreeg St. A mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Ook dat gebeurde niet, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Uiteindelijk bleek het kwartier na rust beslissend voor de eerste nederlaag sinds drie maanden van de geelzwarten. Volgende week thuis tegen topploeg Dalen, misschien kunnen we dan het trommeltje wel vullen met drie punten.